torsdag 25. juni 2009

Valmuer og frøkapsler

En fantastisk sommerdag - nesten i varmeste laget! Man skal jo ikke klage på sol og sommer, men det er plagsomt varmt. Skyggeplassene kunne vært større enkelte deler av dagen, men nå blir det bedre utover ettermiddagen.

I hagen er det noe som kommer og noe som går. De kjempestore valmuene er nå avblomstret, og jeg har klippet stilkene med frøkapsler av. Planen er at frøene skal sås i en skråning i tillegg til at foreldrene mine skal få frø. Lurer egentlig litt på hvordan man best tar vare på frø...

Valmuene vet jeg heller ikke hva heter. Mener bestemt vi sådde dem for noen år siden sammen med ringblomster og kornblomster. De blomstret den sommeren, men ingen valmuer viste seg. Derimot kom de uventet året etter, og har senere dukket opp igjen hvert år.

Frøkapsler er igrunnen ganske vakkert... Nå er det på tide å hente Karoline og en venninne. De har vært på stranda noen timer, og snart skal de avgårde på bytur.

5 kommentarer:

Strikkelines sa...

hei min venn:) valmuer er noe av de fineste blomster æ vet..jeg fikk kapsler i fjor av en nabo, av noen nyyyydelige valmuer..jeg tørket dem i en isboks....sådden dem i vår, å jaggu kommer de ikke opp...sakte men sikkert...her skinner sola og grader er over 20 ..jipppi....(skal på jobb...så ikke så mye jippi egenltig)

Quiltefia sa...

Hei!! Valmuer er utrolig vakkert, men de varer ikke så lenge. Legg stilkene med hodene til tørk, så kan du riste ut frøene senere. Oppevar frøene tørt til de skal såes neste år.Jeg vet ikke hva disse heter, og det finnes jo flere typer. Den du har må vel være en fler-årig type?? De som gror i middelhavsland, er mindre og med tynnere stilk. Og så finnes opiums-valmue, men den tror jeg er forbudt i Norge.

Anonym sa...

Hei. For noen nydelige Valmuer du har og så fin farge.Sitter nå på verandan og nyter finværet.Endelig kom finværet på Møre.Ha en fin sommerdag.Bodil B

Heidi sa...

Takk for tips! Da blir stilkene hengt med frøkapslene nedover - til tørk. Og ingen såing i år, men til neste år. Hvis jeg da ikke slenger ut noen frø til høsten en gang...
Tar gjerne i mot flere tips, evt kanskje navn.

Laila sa...

Nå har vi klaget så lenge på dårlig vær og når det endelig kommer. ja så er det så varmt at vi sitter inne i stedet . Lille Trixie Bell er fulstendig utslått og har gjemt seg under spisebordet.
Der er det litt trekk fra vinduet.Skal våge meg ut litt senere når ikke varmen er så intens.
Klem