søndag 28. juni 2009

Med retrotelt på camping

I dag pakker vi bilen og drar på camping til Larkollen en times kjøretur unna. Vi har teltet et par ganger før med et nyinnkjøpt iglootelt, men nå skal vi bo i et stort retrotelt. Familien min teltet en hel sommerferie i dette teltet i 1972, og siden har det ikke vært brukt.

Søsteren min, Aina, har oppbevart det på loftet sitt, og i går tok vi turen for å hente det. Planen var å testoppsette det på FjordCamp ved Hvervenbukta, men så lå den store gressplenen med masse skygge så lagelig til. Og i neste øyeblikk var hele familien med på å løse det store mysteriet med stengene. Jammen fant vi ut av det etter litt fundering, prøving og feiling. Da skallet sto oppe, kom foreldrene mine også, og kunne bivåne resten av oppsettingen.

Så var det å dra den store teltduken på rammeverket, og snart sto det store oransjbrune flowerpower-retroteltetet klar til bruk. Inne skal det være to sovekabiner med store oransjgule blomster på trekket, og en inndeling til kombinert kjøkken-bad med egen inngang. Store vinduer hvor oransjblomstrete gardiner kan trekkes for. De gamle strikkene til sovekabinene var naturlig nok morkne, så de må skiftes ut med tau i første omgang. Til og med skap med garderobestang er det fra foreldresoverommet, så her blir det på "stell". Men vi tar vel neppe kleshengere med...

I all sin prakt ble teltet beundret, og selvsagt måtte vi posere. Vi tidligere beboerne måtte avfotograferes foran vidunderet, før vi fortsatte familiesamlingen i skyggen med spising av grillmat og kylling. Kjempekoselig!

Mormor og Morfar synes det er gøy at teltet kommer seg ut på tur igjen, og ønsker Andreas og Karoline lykke til med campinglivet! Tipper vi vil vekke oppsikt på Larkollen... :) :)

9 kommentarer:

Anonym sa...

Hei.Dere må ha en riktig fin Campingtur.Skal nå dra på stranda,bade og hekle firkanter.Ha en fin sommersøndag.Bodil B

Strikkelines sa...

herlighet...nu va tebake på 70 tallet...min far hadde en fiat, å med DEN opppakninga på taket, deriblandt ett telt lik det du viser, bar det avsted hver enda sommer over grensa over til sverige...litt godt at tida går fremover..men du verden så morro..håper dere hadde det fint der..klem fra nord

Randi sa...

Snakk om å bli sendt tilbake i tidsmaskinen.. Husker det første teltet mine foreldre med fire barn ferierte i. Et orange telt med blått tak, kun ett rom hvor alle sov i lag. En sommerferie blir aldri glemt. Da var vi på ferie i Finnmark og alle fire ungene fikk vannkopper.... Stakkars mammma som måtte smøre hvitvask på fire kløende kropper i et knøttlite telt. Lykken var stor da vi året etter fikk et stort telt med to soverom. Rene luksusen. Ha en fin tur:)

Merete sa...

Ønsker dere en flott campingferie! Camper selv i Stavern hver sommer ( men i campingvogn) skal ned dit senere i sommer, skal først på quiltekurs i Tyskland:-)

Kath sa...

Herlig telt!!!Det er kos på telttur og ongene synes det er helt topp!!God ferie!

LeKaQuilt sa...

Næææ så kuuult!! Akkurat sånt telt hadde vi også når jeg var liten. Samme fargene .... det var morro å se igjen!!! Helt herlig :o) Ha en riktig god og fin ferie! Klem

Marit Johanne sa...

Så gøy!Vi hadde et litt mindre med bare et soverom, hvor vi sov en familie på fem. Det het 6 manns telt, men var nå ganske trangt til fem. Vårt var ca ti år nyere, så da var fargene blitt brune og beige :) Ha en fin campingtur!

Quiltefia sa...

Så gøy å dra på telttur i et retro-telt!! kos dere i fin været!!

Camillas romantiske hjem sa...

Hei!

Du er den heldige vinneren av konkurransen min, og jeg sender deg salatbestikket bare du oppgir fullt navn og adresse. Ha en fin kveld!

Camilla:-)