fredag 26. juni 2009

Skyggeplass i hagen

I dag har det vært litt mer levelig - heldigvis! Jeg fant meg en skyggeplass i forhagen i selskap av blomstrende roser, klematis, lavendel, noen stauder og små markjordbær. Har alltid synes at jeg sitter litt på utstilling når jeg sitter foran huset, men i dag føltes det en stund som det var bare jeg og kattene som var hjemme i gata vår.Jeg startet på den andre grytekluten i turkislime, i midten er den stripete, og nå gjenstår en bredere turkis kant og muslingekant i lime.

Rosene våre er vakre, i en blanding av gult og rosa, som knopper er de nesten oransje. De blomstrer store deler av sommeren, men det er ekstra hyggelig at vi er hjemme nå når de blir på det vakreste.

Under rosene er det lavendel, og bak klematis. Det er fint følge til roser synes jeg. Drømmen er et gjerde mot naboen, så vi kan plante flere rosebusker, peoner og annet, men det blir ikke denne sommeren tror jeg.

Rosen heter "Sekel", og vi har en rosebusk til som er litt mindre, og som har lysrosa roser. I år glemte jeg fullstendig å klippe både roser og klematis, men de har fikset seg selv med litt stussehjelp på forsommeren.

Nå er det full sol i forhagen, og skyggen kryper inn i bakhagen. Dermed følger jeg etter. Dagens lunsj ble en maistrekant med kylling og salat. Deilig - akkurat som denne sommerdagen!

2 kommentarer:

Karoline sa...

Kjempefin gryteklut!

Strikkelines sa...

innom å ønsker deg en flott fredag som snar e på hell..du har det flott der i sør, å grytelappen va fin..