Jeg er veldig glad i brente mandler, men er også svak for salte ting, så måtte simpelthen forsøke Tines oppskrift på salte mandler. Og de ble nydelige. Her er oppskriften:
SALTE MANDLER
Tine har pyntet sine pakker med mandler nydelig, det gjør hun med det meste. Kanskje ikke så rart, fordi hun har en butikk med de lekreste saker.
250 g mandler
5 dl vann
3 ss salt
5 dl vann
3 ss salt
Kok opp og la koke i 5 min, hell mandlene i en sil så vannet renner av. Legg de på et bakepapir i en langpanne. Ha på 1 ss smør, dette vil smelte på de varme mandlene, bland sammen.
Stek ved 125 grader til de er tørre (tar ca 1-2 timer), rist på langpannen innimellom.
Kan også lages uten smør, men skallet blir sprøere med litt smør.
Avkjøl og oppbevar i et glass, boks eller tett pose.
Stek ved 125 grader til de er tørre (tar ca 1-2 timer), rist på langpannen innimellom.
Kan også lages uten smør, men skallet blir sprøere med litt smør.
Avkjøl og oppbevar i et glass, boks eller tett pose.
Det er viktig at mandlene får tørke skikkelig. Neste gang vi skal lage en porsjon kunne jeg tenkt meg å skålde mandlene først, for å teste hvordan det blir. Dobbelt oppskrift gikk forøvrig i en langpanne.
5 kommentarer:
Det hørtes godt ut! :O)
Mnnn...ingen jul uten..:))
God mandag:)
Ja, mandler i ulik "drakt" er bare deilig!!!
I fjor prøvde vi oss på noen med smak av "varme" krydder. Bare sånn i tilfelle du ville la deg inspirere:)
Beate
Brendte mandler er godt!
Salte mandler har eg ikkje prøvd , men det høres godt ut!
Klem,
Disse så virkelig gode ut. Tror jeg skal prøve meg... Tusen takk for at du orker å lage adventskalender i år også.
Klem fra Hege Kristin.
Legg inn en kommentar