fredag 9. desember 2011

9. luke: Lommetørkleetui

Vinter betyr dessverre ofte rennende nese, og da trenger man lommetørkler. Dagens luke er et tips om å sy lommetørkleetui. Sikkert mange som har gjort det før, men her er en forklaring.

Etui for papirlommetørklene så jeg første gang på Lappemakeriet for mange år siden, og jeg kjøpte oppskrift der (som er rotet vekk). Tror mønster har stått i Quiltemagasinet nr 4/2004, men er ikke sikker.

Jeg kuttet 14,5 x 16 cm, men jeg foreslår heller å kutte 15 cm/6" x 16,5 cm/6,5". Kortsidene er der kantbånd skal sys på, og langsidene er brettesidene hvor sømmen sys.
Legg forstykke, vatt og bakstykke sammen, og sy noen quiltesømmer. Sy på skråbånd, evt brettekant (kutt 4 cm/1,5") på kortsidene.

Legg kortsidene mot midten på vrangen, la dem overlappe hverandre og sy i endene. Du kan evt sy på et bånd for å skjule sårkanten.

(Det var planen min, og da streiket maskinen, dvs undertråden krøllet seg, uvisst hvilken grunn. Håper jeg får fikset den, for ellers må jeg skrinlegge en del syprosjekt fram mot jul...)

Dette er det hele, og da har du et etui hvor en pakke papirlommetørkler får plass. En grei liten gave som du lager raskt. Foretrekker du å strikke/hekle, så ta utgangspunkt i en mobilveske med eller uten lokk.

6 kommentarer:

Barbros lille atelier sa...

Kjempefine og praktiske!
Takk for supert tips og fin forklaring!


Klem

Hanne sa...

Veldig grei liten gave:-)
God helg

"Mira" sa...

Heilt super, er forkjøla.

Ønsker deg ei fin helg!

Klem,

Marit sa...

Disse er så kjekke, har en og den er fast følge i vesken.
Ønsker deg en fin helg, og så koselig å følge kalenderen din.

Husmorspira sa...

Oj, streikende symaskin hørtes skummelt ut..!
Men dette var en kjekk liten ide..

Heidi sa...

Heldigvis fikk jeg maskinen i gang igjen. Så da er jeg i gang med syprosjekter. Foreløpig brukes den til hjelp i julekortlagingen :)