lørdag 17. desember 2011

17. luke: Juletrekk til såpedispenseren

Det er siste adventshelg. Enten er du midt i julestria og har det travelt, og i den kategorien er jeg. Eller så nyter du førjulskosen. Ser ut over en julepyntet stue hvor innpakkete gaver ligger i et hjørne, julebakst er i bokser og julekort leses i trygg forvisning om at dine egne har kommet fram... Hvor er du?

Uansett, så er dette tid for kun småsysler på håndarbeidsfronten. Ingen store ting, men kanskje rekker du et juletrekk til såpedispenseren, hvis du mangler det på badet.


TREKK TIL SÅPEDISPENSEREN

Rød Petunia fra Per Tryving og heklenål nr 4. Hekle bestemorrute:

1. omg: Hekle 5 lm og samle til en ring med 1 kjm.
2. omg: Hekle 3 lm (= 1. st), 2 st, 3 lm, 3 st, 3 lm, 3 st, 3 lm, 3 st, 3 lm, 1 kjm.
3. omg: Hekle 3 lm (= 1. st), 2 st, 1 lm, 3 st, 3 lm, 3 st, 1 lm, fortsett ut omg, 1 kjm.

Fortsett å hekle bestemorruten med stavgrupper på 3 st, 1 lm i mellom stavgruppene på sidene, og 3 lm mellom stavgruppene i hjørnene. Det skal totalt være et "kryss" i midten, og ytterligere 3 omg utenfor det.

Fortsett med kanten fra hjørnet. Hekle 3 st, 1 lm langs kanten, og snu deretter arbeidet. Hekle en kant til hvor du hekler 3 st ned i st i raden du akkurat har heklet, med 1 lm mellom.

Da har du en bestemorrute med en kant ytterst på to rader/omganger. La en lang tråd henge. Hekle ytterligere en bestemorrute med en kant på to rader/omganger.

Nå skal du hekle dem sammen. Legg kanten og bestemorruten mot hverandre, rett mot rett. Hekle kjm inn i maskene øverst på omgangene. Fest tråden. Gjør tilsvarende på den andre siden.

Nå kan du velge å hekle en muslingekant øverst. Hekle 5 st ned i mellomrommene/rutene, og 1 fm midt i hver stavgruppe. Hekle en omg fm i den nederste kanten.

HEIDI GRYMYR DESIGN - Oppskriften er beregnet til eget bruk og gaver - ikke til salgsprodukter.

Ha en koselig adventshelg!

3 kommentarer:

"Mira" sa...

humm komtil å tenke på ei bloggedame som hekler "sånne" til å ha utenpå zaloflaska, og dermed kom eg på at eg har glømt å kjøpe zalo. Ja ja! det holder vel ei stund til, med denn eg har! (Har ikkje oppvaskmaskin).

Nå er nesten alle julepakker klare her, og det er ein lettelse, kan puste ut litt da.

Får besøk som skal bo her ei stund i morgen, så da går nok tida fram mot julaften i rekordfart.

Ha ein fin lørdag! Klem,

Emma sa...

Fint!

Bokmärker sidan för framtida projekt :D

Connie sa...

lekkert :D

Klem