mandag 27. desember 2010

Koselig julekveld

Ute snør det, og vi er alt godt ut i romjula. Vi har lagt bak oss noen fine, koselige og rolige juledager, og her kommer bildene fra julaften her hjemme.

En stund så det litt kritisk ut med sykdom på julaftens morgen, men når julen ble ringt inn var hele familien samlet til god mat, pyntet juletre, pakkeåpning og julekos.

Vi hadde en travel innspurt. Karoline og Svein var en del timer borte hos Mamma Lille julaften for å pynte juletre, og etter det ventet juletrepynting og gaveinnpakking her hjemme utover kvelden. Karoline pakket julegaver til den store gullmedaljen, mens Andreas konsentrerte seg om juletreet. Julaften våknet vi til telefon om sykdom som jeg fortalte i bloggen på Julaften, så vi hentet Pappa tidlig hjem hit. Vi kortet ventetiden med å bake litt serinakaker før ribba kom i ovnen.

Ved femtida satt vi ved julebordet, og tradisjonen startet vi med terteskjell med fløtepudding, hvit saus og reker som forrett. En etterlevning fra vår barnsdoms jul på 70-tallet. Så var det svineribbe (svoren ble sprø), medisterkaker, julepølse, sossisser, hjemmelaget rødkål, ribbefett, mandelpoteter, tyttebær og sylteagurker. Typisk østlandsmat.

Noen blir alltid litt tidligere ferdig med maten, og venter utålmodig på at julegavene skal åpnes. Men det ble da iskake og kransekake til dessert før det hele startet.

Julegaveåpningen tar alltid en del timer, og vi forsøker å få fulgt med når alle åpner pakkene sine. Og det blir et sant kaos å holde styr på med papir, bånd, tilogfra-lapper (som vi tar vare på) og selvsagt alles pakkehauger.

Andreas var alt i dressen, men fikk ny dress til jul, og etterhvert så han ut som en liten ManU-manager da stilig lue og skjerf kom på.

Litt måtte selvsagt prøves med en gang, her tester Karoline ut et sløyfebelte. På bildet til venstre over har Karoline og Andreas fått lommebøker av elefantskinn (fra naturlig døde elefanter) som tante Aina og Steinar har kjøpt på elefantfarmen i Thailand.

Her er det Ticket to ride-spillet som pakkes opp, og det har vært en stor suksess hos hele familien resten av juledagene.

Så er gavene åpnet, og det er tid for posering foran juletreet. Her er ManU-gutten Andreas i all sin stas. Myrtel må selvsagt med, hun fikk bla en søt IKEA-mus.

Vi var glade for at familien ble fulltallig i julen, og det ble koselige bilder av Karoline, Mormor, Andreas, Myrtel og Andreas foran treet.

3 kommentarer:

Seascape sa...

Så koselige julebilder. Takk for titten. Ha en riktig fin romjul feiring videre. Klem

Mira sa...

Ein koselig julefeiring dette, hils Myrtel!

Kos dere videre;

Klem,

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Hei Heidi!
Så herlige bilder fra familiens julaften! Ja, man får jo en tankevekker når man får en melding, slik dere fikk, og hvor skjørt livet er! Her fikk vi en slik vond melding 1. juledags ettermiddag, men da var det dessverre en som var gått bort. Så man må ta vare på dagen i dag, ja.

Du må ikke glemme å sende meg adressen din, for her ligger det jo noe å venter på deg - en ekstra julegave!

Klem Cathrine :-)