fredag 3. desember 2010

3. luke: Romantisk godterikurv

Dagens luke i Julekalenderen er en tovet godterikurv til julegodtet. Andreas har trillet marsipan med moccabønner, så da passer det å ha de i en hvit romantisk kurv.


TOVET GODTERIKURV

Legg opp 6 m med hvitt Vamsegarn (evt pt3/Fritidsgarn eller to tråder Finullgarn/pt2/Tove) på pinnesett nr 6. Strikk 2 ganger i hver m på første omg. Deretter 2 ganger i hver m på hver 3. m i annenhver omg.
Når det er ca 86-87 m, strikk en omg vrang og fortsett oppover på selve kurven. Du får den da over på en liten rundpinne.
Strikk til kurven måler 18-20 cm, og strikk en omg vr, en omg r, vr omg, r omg, og fell til slutt vrangt av.

Tov i maskinen på 40 graders vask med full sentrifugering og ha i 1 ss flytende grønnsåpe. Denne gangen var det nok med en toving, men enkelte ganger kan det være nødvendig å tove to ganger for å få ekstra stabilitet.

Siden kurven er i den romantiske hvite stilen har jeg pyntet med et englemotiv. Overførte motivet til transferark, deretter til stoff (som er vasket på forhånd). Stoffet hadde fått strøket på applikasjonsvliselin. Stryk motivet på kurven, det sitter kanskje ikke så godt, men nok til å få sydd det fast. Til slutt sydde jeg en blonde rundt englebildet.

Det er mange muligheter til å pynte en slik tovet kurv. Sy på en blonde øverst, sy på motivknapper eller annet du finner, evt kan du også applikere, feks med hjerter. Eller du kan strikke rilleomg med pelsgarn som en effekt. Og selvsagt er kurven pen uten pynt også.

En slik kurv er koselig til julegodtet eller kanskje til smårot som ikke skal synes i et julepyntet hus.


HEIDI GRYMYR DESIGN - Oppskriften er beregnet til privat bruk og gaver - ikke til salgsprodukter.

6 kommentarer:

Hanne sa...

Kjempe fin korg. Holder på med andre paret av vottene dine. Gleder meg til å tove de i løpet av helgen:-) Ha en fin helg.

Quiltefia sa...

Hei!! Så hyggelig at du har vært innom bloggen min!! Jeg holder en knapp på fin kurv til smårot!! Jeg fatter ikke hvorfor det blir slike små hauger med ting og tag i heimen vår..... Ha en fin helg!! AnneK:-)

Pia sa...

Så flott den var! Sjøl har jeg ingen strikke/sy/tove/hekle-evner, og lar meg mektig imponere av alle dere dyktige damer som kan!
Ha ei fin helg!

Seascape sa...

Så koselig med kommentar i fra deg :-) Nydelig tovet korg, riktig lekker. Nå i kveld ble jeg akurat ferdig med nr 2 av min variant av tovet korg :-) Nå starter jeg på nr 3 som blir i en annen farge. Ha en riktig fin natt. Klem

Marion sa...

Skikkelig lekker kurv! Må få meg symaskin så jeg får til sånt jeg og! :)

Inge sa...

Härliga burkar. Borde kanske fixa sådana till jultryffeln?