lørdag 18. desember 2010

18. luke: Strikket armbånd

Dagens luke i Julekalenderen er et gjensyn med en type armbånd som jeg laget mange av for en del år siden. Nemlig, strikkete armbånd med bruk av metalltråd og perler. Det kan også strikkes med en effekttråd i tillegg, og du kan lage dem brede og ettersittende, eller smale og mer løsthengende.


Rødt armbånd med metall og perler

Du trenger metalltråd og masse perler. Jeg har kjøpt mine ting på Panduro: 0,3 mm rød metalltråd (307151) og Rød/cerise akryl perlemiks (700304). Og i tillegg pinne nr 5, nål og evt en tang. (0,5 mm metalltråd kan gi mere hold i armbåndet.)

Start med å tre på masse perler på metalltråden. Jeg lar spolen ligge, og til dette armbåndet bør du tre kanskje opptil 50-60 cm med perler, alt etter størrelsen. Du bruker 4 perler pr strikket rille.

Legg opp 4 m med metalltråden på pinne nr 5. På neste pinne, og deretter annenhver pinne, skal du strikke inn perlene.
Hent en perle opp, strikk en maske så låses perlen. Fortsett med en perle pr maske. Neste omgang strikkes rett uten perler.

Slik fortsetter du til du mener armbåndet er bredt nok til deg. Fell av fra vrangsiden, og sy sammen delene. Putt inn perler mens du gjør det. Fest først den løse metalltrådenden i starten på vrangen. Du trenger ikke bruke nål og tang, jeg sydde bare direkte med metalltråden, klippet av og bøyde til tråden.

Så klemmer du alt som stikker ut av masker til, ordner perlene, så det er tettest mulig. Du kan selvsagt bruke flere perler pr maske, så vil det bli enda tettere.

Lykke til! Etter bruk vil slike strikkete armbånd med metalltråd vide seg ut, og evt hvis det er bredere bøye seg. Klem sammen, strekk og dra når du tar det i bruk og når det legges bort.

HEIDI GRYMYR DESIGN - Oppskriften skal ikke brukes til salgsprodukter.

6 kommentarer:

Seascape sa...

Guri Malla så stilige. Utrolig mye fint du lager. Ha en riktig fin lørdags kveld. Klem

Mayen sa...

Har du alltid hodet fullt av ideer? Det e så trivelig å være innom dæ! Mayen

Mira sa...

Får lyst til å prøve på alt du viser, men det blir det nok ikkje noe av.

Ønsker deg ein fin lørdagskveld,

Klem,

Anita fra hjerterommet sa...

smart måter å lage smykker på:))

Takk Heidi for hyggelig kommentar ang kjolene mine, det varmer:))

Smykkas sa...

Jøss, så du har drevet med det også du.

Tusen takk for koselig hilsen. Det varmet.

På grunn av sykehusinnleggelsen er en god del smykker nå på supersalg. Bilder og priser ligger på bloggen min.

Ha en strålende søndag.

Klem

Bæsta,ka duuuu jøøøørrrr??? (sonjasside) sa...

Fin kalender du lager.Fulgte med i fjor på den du hadde.Planene var å skulle lage noe.Men den gang ei.En dag skal jeg komme meg i gang. :)