onsdag 8. desember 2010

8. luke: Kremmerhus med glansbilde

Dagens luke i Julekalenderen er tovete kremmerhus med glansbilder.


TOVET KREMMERHUS


Legg opp 32 m eller 36 m (eller flere masker - øk med 4 m) på pinne nr 6 med hvitt Vamsegarn. Strikk først to omg på en pinne så det blir to riller. Strikk deretter en omg sammen på fire pinner, og ytterligere en omg.
Så feller du slik: Strikk 2 m r sm i starten av hver pinne på hver 5. omg. Fortsett til det er 4 m, strikk 4 omg og trekk tråden gjennom m.
Tov på vanlig 40 graders vask og full sentrifugering, ha i en knapp ss flytende grønnsåpe.
Sy på en hank og pynt etter eget ønske.

Jeg har valgt å strikke kremmerhuset i hvitt garn og lime fast glansbilder. Men bruk gjerne andre farger, strikk rillene med både ullgarn og pelsgarn, sy på en pynteknapp eller et bilde som er overført på tekstil. En blonde langs kanten er også fint. Jeg har brukt blonde som oppheng.

Heidi Grymyr Design - Oppskriften er beregnet til eget bruk og gaver, ikke til salgsprodukter.Lykke til! I dag har jeg skrevet ferdig julebrev som skal være små hefter inni julekortene vi sender. Og nå skal vi avgårde på juleavslutning på skolen hvor Andreas skal danse halling.

4 kommentarer:

Groskro sa...

Takk for en hyggelig kommentar på bloggen min - og ja, jeg har hørt veldig mye fint om julemarkedet på Folkemuseet, så det er vel egentlig der jeg burde ha vært :-)

Godt tips til julepynt, jeg følger med kalenderen din i år også - og prøver å plukke opp noen ideer som jeg kan bruke en gang :-)

Ha en fortsatt fin adventstid - Gro

Babben sa...

Så kjempesøte julekurver du har laget! engler på tovet ull passet jo kjempebra :-) Kanskje jeg også rekker et kremmerhus eller to før jul, så takk for at du har lagt ut oppskrift og fremgangsmåte.

Seascape sa...

Tusen takk for kommentarene. Da var det rett det jeg trodde at jeg kunne bruke fritidsgarn til vamsegarn oppskrifter. Kjempe søte kremmerhus. Klem

Inge sa...

Perfekt. Tack för tipset. Nu vet jag i vad jag skall gömma julchokladen.