tirsdag 14. desember 2010

14. luke: Barnetegninger som gaver

Dagens luke i Julekalenderen er å gjøre om fine barnetegning til gaver til besteforeldre eller andre slektninger. Besteforeldre vil garantert bli glade for å få en applikert versjon av en av barnebarnets tegninger sammen med originalen, eller kanskje kan det være en overraskelse til foreldrene som bestemoren kan gi dem.

I november 1999, da Karoline var 4 1/2 år, tegnet hun en frodig og fargerik tegning av seg og Farmor på en sommerdag. Den ville jeg gjerne hjelpe henne å lage en julegave ut av, et veggbilde som gjenskapte tegningen hennes i tekstil.

Noen kunstneriske friheter tok jeg meg, og forandret litt på fargene, men ellers ble resultatet ganske likt Karolines originaltegning.

Karoline, Farmor, sola, himmel og gress ble applikert ved hjelp av applikasjonsvliseline, og sydd fast med knappehullsting. Det samme ble hjertet i hjørnene. Blomstene, fingrene og andre detaljer ble brodert med moulinegarn. Så fikk bildet kant og bakstykke med løpegang til en tynn list, før alt ble håndquiltet.

Til slutt skrev jeg og Karoline tekst på baksiden som fortalte når tegning og bilde ble laget. Og små ringer ble sydd fast som oppheng. Tegningen ble så klart sendt med, og festet på baksiden med knappenåler.

---

Mindre barn tegner ofte enklere strektegninger med én farge. De kan være som skapt for å overføre til et broderi som kan sys med enkle sting. Med en kant rundt, eller satt i en ramme kan de bli et flott varig kunstverk. En slik enkel strektegning overført med broderi kan også bli en effektfull pute.

Eller for å si det slik: Hvorfor kjøpe stitcherymotiv i naivistisk stil, når vi kan få "ekte" vare gratis i barnas tegningsbunke?

Så nå er det bare å lete i tegningsbunken, så finner du kanskje et kunstverk du kan lage tekstil av! Lykke til!

6 kommentarer:

Mira sa...

Kjempegod ide ! Flott tegning.

Ha ein fin kveld, Klem

Seascape sa...

Kjempe fint :-) Barne tegninger er jo så herlige. En kjempe god ide. Ha en riktig fin kveld. Klem

Mayen sa...

Kreativt!Sånne gaver kommer til å smelte et bestemorhjerte:-9 Mayen

Anonym sa...

Hi, i just want to say hello to the community

Marion sa...

Det ble jo kjempefint, tenker Farmor ble glad! :)

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Så kjempefint dette ble, og for en flott gave!