fredag 17. desember 2010

17. luke: Hårstrikker

Dagens luke i Julekalenderen min er et tips om å lage hårstrikker. Slike bruker jeg omtrent hver dag, og de sliter garantert ikke på håret.


HÅRSTRIKKER

Pelsgarn er ekstra velegnet til strikkete hårstrikker. (På en del av disse har jeg strikket med en tynn sølvtråd i tillegg.) Men du kan også bruke mohair, effektgarn eller vanlig bomulls- og ullgarn. Du skal strikke en tube som du lager til en passe stor runding, så tilpass antall masker til garnet. Tenk at den bør være tett, så ikke strikken inni stikker ut eller synes.

Legg opp 9 m på pinne nr 5 med pelsgarn og strikk 20-24 cm. (Med tynt mohairgarn la jeg opp 16 m på pinne nr 3 1/2.) Fest tråden i den ene enden. Fest en sikkerhetsnål på en buksestrikk, og trekk den gjennom. Slå knute på strikken, og dra litt i den, så ikke knuten kommer akkurat i skjøten. Men den andre trådenden syr du sammen tuben til en ring. Slå en knute på tråden, og trekk tråden litt inn før du klipper.


Du kan selvsagt pynte hårstrikken med små blomster, perler, knapper eller annet. Jeg foretrekker dem uten pynt, fordi ingenting da fester seg i håret. Dette er en rask og fin ekstragave til liten og stor, og perfekt til bruk av restegarn. Lykke til!

HEIDI GRYMYR DESIGN - Oppskriften er beregnet til eget bruk og gaver - ikke til salgsprodukter.

Har drevet med julekortlaging i flere dager, og i kveld må jeg forsøke å skru opp tempoet litt. De skal ikke bare lages, men de skal skrives også...

2 kommentarer:

Mira sa...

Strikka hårstrikker, det var nytt for meg. Så flink du er! Har jo sydd noen en gang.

Ønsker deg ei fin helg, Klem,

Seascape sa...

Kjempe fine hårstrikk. Jeg laget slike for noen år siden, da jeg hadde langt hår. Men i dag er håret så kort at jeg trenger ingen hårstrikk :-)) Ha en riktig fin lørdag. Klem