lørdag 4. desember 2010

4. luke: Telysglass med decoupage

I dagens luke i Julekalenderen er serviettdecoupage på glass. Jeg er alltid på jakt etter servietter som egner seg til decoupage, og disse har passende størrelse til telysglass.

Decoupagelakk finnes i mange varianter, også til glass, men i dag har Karoline og jeg brukt vanlig decoupagelakk med gull- og sølvglitter. Engleserviettene fra Nille har motiv med engler og stjerner, og det ene telysglasset har fått heldekkende decoupage. Først et lag lakk, så dekkes glasset med servietter. Jeg har skjøtet, og det vises ikke til slutt. Det andre telysglasset har fått decoupagelakk på, men her er det klippet rundt motivet. Husk å kun bruke det øverste motivlaget. Etter at serviettene har kommet på, pensles et lag til med decoupagelakk. Det gjør ikke noe om det er krøller, det gir bare det rette preget.

I fjor forsøkte vi denne teknikken for første gang. Da med en heldekkende adventsserviett. Vi valgte da å drysse på glitter mens lakken var våt, men det var kanskje ikke så smart. Glitteret drysser litt, men effekten ble veldig fin. Til glass har man også decoupagelakk med frosteffekt, som kan være fint. Det har vi ikke forsøkt.

Lykke til!

Det har vært kaldt i dag, men vi tok likevel englene med ut i snøen en tur!

5 kommentarer:

Marit Johanne sa...

Nydelige glass!

Mayen sa...

Stilige glass! E bilde tatt ute i froste og snø? Her i nord e det så mildt at det ikkje e morsomt å gå ut, og julestemning e helt fraværende. Kun på kvelden når man tenner lys rundt i huset og det blir litt kjøligere kan man innbille seg at jula er på vei!
Ha ei fortsatt fin helg. Mayen

Seascape sa...

De ble riktig fine. Decoupage er kjempe moro. Ha en riktig fin natt. Klem

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Hei og god morgen!
Decoupage er veldig anvendelig, og jeg falt veldig for engle-telysene!

God 2 søndag i advent!

Klem Cathrine :-)

Inge sa...

Så fina ljuslyktor.