torsdag 16. desember 2010

16. luke: Katteleke

Dagens luke i Julekalenderen har en oppskrift på en liten lekemus du kan strikke til katten din.


LEKEMUS

Legg opp 6 m med tykt garn (jeg brukte Iglo) og pelsgarn på pinne nr 5.

Strikk 1 omg. Strikk neste omg 2 m i hver m. Strikk 1 omg. Øk 2 m i samme m, 2 m som vanlig = 15 m. Neste omg vanlig, men 2 m i siste m = 16 m.

Strikk ca 8-10 cm. Ta 2 m sm i neste omg = 8 m. Trekk tråden gjennom.

Fyll evt først med litt fyll, du kan godt bruke garnrester. Putt gjerne inn en bjelle. La tråden henge. Trekk en tråd til gjennom, så du har tre ender. Flett hale og slå knute.

Du kan gjerne bruke mer fargerikt garn enn jeg har gjort. Min mus ble ganske så tett i seg selv, så jeg trengte ikke fylle den. Gi musa gjerne en spray med Cat Nip, så blir den ekstra populær!


HEIDI GRYMYR DESIGN - Oppskriften er til eget bruk og gaver - ikke til salgsprodukter.

Kanskje gjenkjenner du Smykke, katten som vi ikke har lenger. 7. mai forsvant hun, og vi må dessverre innse at hun nok ikke kommer tilbake til oss. Om våren og sommeren var hun mye ute og fartet, men om vinteren elsket hun å ligge på sofaryggen og kose seg. Jeg har nok tenkt mye på henne den siste tida, nå i sprengkulda. Men vi må vel regne med at hun ikke er i live lenger, og hvis ikke, håper jeg hun har kommet inn til noen og ikke har frosset ute.

4 kommentarer:

Mira sa...

Uff da! Vondt å savne en venn, tenker på Smykke!

Fin lekemus! Det ser ut som om kattene liker den også.

Klem,

Mayen sa...

Katter skulle hatt innebygd GPS så man kunne finne dem igjen!Morsom leke du hadde laget.
Mayen

Seascape sa...

Å så vondt når ikke pus kom hjem. Vi hadde en katt engang som kom hjem etter 1 år. Men nå har vi bare hunder. Museleken var kjempe gøy. Tror jeg må vise oppskriften til min datter som har to puser. Ha en riktig fin natt. Klem

strikkedilla sa...

Museleken var veldig fin.