lørdag 11. desember 2010

11. luke: Lavendelpose

Det skorter litt på ledig tid til å fylle luker i Julekalenderen med tips hver dag. Men nå er 11. luke fylt med en velduftende liten lavendelpose. Intensjonen min i år er å forsøke å lage mest mulig hjemmelagde julegaver, og dette er av det slaget. Alle har vel en undertøyskuff å legge en lavendelpose i, eller et sted å henge den opp?

Lavendel har jeg i rosebeddet, men jeg tar meg aldri råd til å klippe dem ned for tørking. Så lavendelen er kjøpt på Svaneapoteket, som hadde ganske store poser til en overkommelig pris.

Et hvitt tøystykke klippes til og får påstrøket et vintagemotiv. Posen er sydd på enkleste måte, og med en blonde som løpegang utenpå posen. Lavendelen er inni en liten tyllfirkant.

Men nå får jeg sette meg til og fargelegge stemplete motiv som skal brukes til julekort. Planen var å starte i formiddag, men nå har nesten hele dagen løpt fra meg. Litt tid gikk med til denne posen, men så er en ny liten julegave også klar.

5 kommentarer:

Sylke sa...

Så fine poser du har laget :)

Seascape sa...

Kjempe søte lavendel poser, også dufter det så godt. Jeg har en tue med lavendel, som jeg klippet ned høsten 2009. Alle kvistene jeg klippet stakk jeg i en stor potte med jord. I sommer hadde jeg mange nye planter av kvistene jeg stakk.
Ha en riktig fin natt. Klem

Bodil sa...

Så mange fine adventsgaver du har laga :) Alltid koseleg med sjølvlaga ting. Ha ein fin dag :)

Mira sa...

Ikkje farlig å plukke inn lavendelblomster, da kommer det nye og så blomstrer planten fint lengre. Eg klipper i vei, har mye lavendel i hagen da. kjøpte frø og sådde selv.

Fine poser du har lagt her.

Klem

Hanne sa...

Kjempe søte poser.