lørdag 5. desember 2009

5. luke: Hjertetøfler

Dagens luke i julekalenderen min er hjertetøfler. Litt gode og romslige, som man kan trekke utenpå sokkene på en kald vinterdag. Greie tøfler å ta med bort, eller kanskje å ha liggende på hytta. Oppskriften er i str 37-39, men du kan lett forandre dem ved å minke antall masker alle steder. Evt kan du også forsøke å tove dem - det har ikke jeg gjort.


HJERTETØFLER


Bruk Vamsegarn, pt3 eller Fritidsgarn og pinne nr 4 1/2. Evt kan du bruke dobbelt tråd med Finull, pt2 eller Tove. Jeg har latt meg inspirere fra et tøffelpar jeg har sett i en bok, men etter å ha strikket et par var jeg ikke helt fornøyd. Mine tøfler har fått en god del endringer, i tillegg til broderte hjerter.

Str 37-39: Legg opp 12 m, strikk 15 riller, og ryk tråden. Dette blir helen. Plukk opp 15 m i siden i løkkene på rillene, strikk 12 m som står på pinnen, plukk opp 15 m = 42 m.
Snu og strikk riller (rett på hver pinne) fram og tilbake, til det er 15 riller.
Ta sammen på 4 pinner, 11 m/10m/10m/11m, og strikk ut omg. Strikk en omg til, bortsett fra siste m. Strikk den sammen med 1. m på neste p. Strikk ut omg, og 2 omg til. På slutten av den siste omg, hent 1. m fra 1. pinne til 4. pinne, og str 2 r sm. Det er nå 10 m på hver pinne = 40 m.
Strikk 12-14 omg eller ca 6-7 cm fra rillene.
Start fellingen til tå:
1 r, * 2 r sm, 2 r, 2 r sm *. 3 omg uten felling.
* 2 r sm, 1 r *. 3 omg uten felling.
* 2 r sm *. Trekk tråden gjennom og fest tråden.

Lag en hjerteform ved å brette et ark, tegn et halvt hjerte, og klipp ut. Fest med knappenåler. Sy hjerter med rødt på hvit tøffel eller hvitt på rød tøffel ved å sy tråklesting/forsting først en gang, og så tilbake. Start i spissen nederst. Slå knute der trådene møtes, og fest trådene. Jeg har brodert hjerter både foran og bak på helen.

Tøflene blir muligens litt romslige, det kan være forskjell på strikkefastheten. Jeg prøvde på foten min mens jeg strikket, og tilpasset størrelsen slik. Gjør det du også. Du kan forsøke å tove forsiktig hvis de blir for store, eller muligens kan de da bli barnetøfler. Kanskje kan du ta utgangspunkt i oppskriften med tynnere garn og pinner, og få dem til å passe til barn.
Lykke til!
HEIDI GRYMYR DESIGN - Oppskriften er beregnet til eget bruk og gaver - ikke til salgsprodukter.

7 kommentarer:

Quiltefia sa...

Jeg er stadig imponert over evne til å levere nye ting hver dag!! Søte tøffler!! God helg!! AnneK:-)

Britaiskogen sa...

Jeg har vært borte noen dager, og fant denne flotte adventskalenderen på bloggen din. Nye juletips hver dag! Så bra! Tusen takk for den!

Randi sa...

Kjempesøte tøfler. Ha ei fortsatt trivelig helg!!

Barbros lille atelier sa...

Så søte de var! Veldig gøy med adventskalenderen din -masse gode tips å få:-)

Ha en fin lørdagskveld!

Klem

Ellensand sa...

Her var det utrolig mye fint i strikketøy. Og fine bilder tar du også av tingene dine:)

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Hei Heidi!
Så flott julekalender du har! - Disse oppskriftene skal jeg ta godt vare på i favorittene mine! Hårstrikken under er jo super ekstra-gave til alle jenter! Tusen takk! :-))

Ha en fin 2. advent!

Klem Cathrine :-)

Pia sa...

Så nydelige tøfler!