fredag 4. desember 2009

4. luke: Hårstrikker

Dagens 4. luke i julekalenderen min inneholder hårstrikker. Jeg har hatt langt hår stort sett hele livet, og i voksen alder går jeg mye med hestehale til hverdags. Da gjelder det å finne gode hårstrikker! Disse kan jeg lage i alle farger og kvaliteter jeg ønsker, og de sliter garantert ikke på håret. Kan det bli bedre? Det har blitt noen opp gjennom årene.

HÅRSTRIKKER

Pelsgarn er ekstra velegnet til strikkete hårstrikker. (På en del av disse har jeg strikket med en tynn sølvtråd i tillegg.) Men du kan også bruke mohair, effektgarn eller vanlig bomulls- og ullgarn. Du skal strikke en tube som du lager til en passe stor runding, så tilpass antall masker til garnet. Tenk at den bør være tett, så ikke strikken inni stikker ut eller synes.

Legg opp 9 m på pinne nr 5 med pelsgarn og strikk 20-24 cm. (Med tynt mohairgarn la jeg opp 16 m på pinne nr 3 1/2.) Fest tråden i den ene enden. Fest en sikkerhetsnål på en buksestrikk, og trekk den gjennom. Slå knute på strikken, og dra litt i den, så ikke knuten kommer akkurat i skjøten. Men den andre trådenden syr du sammen tuben til en ring. Slå en knute på tråden, og trekk tråden litt inn før du klipper.


Du kan selvsagt pynte hårstrikken med små blomster, perler, knapper eller annet. Jeg foretrekker dem uten pynt, fordi ingenting da fester seg i håret. Dette er en rask og fin ekstragave til liten og stor, og perfekt til bruk av restegarn. Lykke til!

HEIDI GRYMYR DESIGN - Oppskriften er beregnet til eget bruk og gaver - ikke til salgsprodukter.

2 kommentarer:

Barbros lille atelier sa...

Så fine de ble! Veldig god ide! Har ikke prøvd å strikke de før. Hadde en periode på 80-tallet vi drev og sydde slike, men de ble jo langt fra så flotte som disse. Er også helt avhengig av strikk i håret - til frisørens store fortvilelse....

Takk for godt tips!

God helg!

Klem

Heidi sa...

Tror faktisk frisøren hadde vært fornøyd med disse. Vel og merke uten pynt som kan sette seg fast i håret.