søndag 13. desember 2009

Adventshelg og lucia

Det er 3. søndag i advent, selveste Luciadagen. Litt sent kanskje, men nå skal jeg til med å bake lussekatter. Karoline er på pizza- og kinobursdag, så da kommer hun hjem til nybakte godsaker.

I går var vi på Julemarked på Norsk Folkemuseum. De siste to årene har jeg ikke stått på marked selv, og det er igrunnen deilig å gå rundt på museumsområdet sammen med familien. Vi måtte innom å få varme lefser stekt på takke, og etterpå prøvde vi de sukkerglaserte eplene. Tror vi foretrakk lefsene... Veveriet var vi inne på en god stund, og der ble det innkjøpt noen småsaker som jeg vil finne igjen under juletreet. Apoteket ble besøkt, og selvsagt ble det dyppet lys. Noe er fast tradisjon! Før vi dro stakk vi innom Enerhaugen, hvor vi så på det vesle juletreet som av plasshensyn var hengt opp i taket, og hvor julebordet var dekket klart til å spise risengrynsgrøt på julekvelden.

I helgen fikk jeg pakke fra Tyskland, med masse god tysk sjokolade i tillegg til litt julepynt. Men nå får jeg gå og sette lussekattdeigen! Ha en koselig 3. adventskveld!

4 kommentarer:

Sylke sa...

Det hørtes ut som en hyggelig tur :)
Har også fått pakke fra Tyskland, med masse deilige "Lebkuchen" og annet godt ;)

Barbros lille atelier sa...

Så koselig! Der skulle jeg gjerne ha vært!

Klem

ralfefarfars paradis sa...

Høres ut som en flott utflukt, skulle gjerne vært der selv engang. Lykke til med bakingen;)

Quiltefia sa...

Hei!! Jeg likte disse gull-bestemor brikkene!! God ide!! Det blir litt fest!! over dem....Jeg har også pleid å ta meg en tur på bygdøy, men jeg droppet det iår. Blir ofte så skuffet....Jeg lager jo det jeg liker selv. AnneK:-)