torsdag 3. desember 2009

3. luke: Adventslys med serviettdecoupage

Her er 3. luke i julekalenderen min. Fortsatt i lilla, og beregnet på adventstiden. Dette er noe som kan lages ganske raskt, og av rimelige materialer. Karoline og jeg satte oss ved kjøkkenbordet, og lagde en hver.

Materialene er telysholdere i glass, disse er fra IKEA, servietter, decoupagelakk beregnet på glass og evt glitter. Serviettene er adventsserviettene våre, men her kan det meste brukes. Servietter består av tre lag, her skal kun det øverste laget brukes. Brukte servietter går greit, når lakken kommer på glemmer man at noen har "tatt i dem". (Jeg tar stort sett vare på pent brukte servietter for å ha til decoupage...)
Jeg fant ikke decoupagelakken beregnet til glass, så brukte en allroundtype. Påfør et lag lakk med pensel. Klipp til servietten, og stryk den på glasset. Vær forsiktig, servietten kan gå i stykker. Skjer det kan du rive til et lite stykke og reparere. Stryk ut bretter, det gjør ingenting om det kommer litt bretter og rynker, det gir det bare litt "særpreg". Klipp av overskytende oppe og nede.
Ideelt sett bør du kanskje la dette tørke litt, men dette hadde ikke vi tid til. Vi påførte nytt lag med decoupagelakk. Så drysset vi litt glitter over, som fikk tørke med. Du kan med fordel droppe glitteret, da det lett faller av og blir liggende overalt i huset. Jeg angret litt på glitteret...

Når du så tenner telyset, gir det vakkert skinn. Dekker du hele lysholderen med serviett som her, blir det ekstra fint. Men selvsagt kan du klippe/rive ut deler av servietten, og kun overføre det. En perfekt liten gave/vertinnegave, men da fortrinnsvis uten glitter som ramler av. Lykke til!

3 kommentarer:

Kort og Søm sa...

De var veldig fine! :o)

Barbros lille atelier sa...

Så fine de ble! Veldig dekorative! Og så koselig å gjøre noe slikt sammen:-)

Veldig fin blogg du har! Her kommer jeg tilbake:-)

Klem

Anonym sa...

hei , eg har laget mange med glitter.Bruker å spraye de med blank lakk som eg kjøper på biltema så de ikkje drysser :)PS lurt å stå ute når du sprayer på . Holder i mange år :))