mandag 21. desember 2009

21. luke: Personlige mobilvesker

Dagens luke i Julekalenderen blir også julegaver til familien min. De får alle strikkete og tovete mobilvesker med bilder av sine favoritter: Karoline en hvit mobilveske med kosebilde av Myrtel og Smykke, Andreas og Svein svarte mobilvesker med bilder av Ole Gunnar Solskjær og U2-logo. Jeg lagde mine første strikkete og tovete mobilvesker alt i 2004, og da var det ganske så nytt. Visste du forresten at mobilbatteriet holder lenger i kulda med en slik varm veske?


MOBILVESKE

Legg opp 32 m med pt3 eller Vamsegarn eller 2 tråder pt2 på settpinne nr 6.
Strikk rundt i ca 15 cm. Del arbeidet i to, og strikk tilbake på vrangen så det blir en rille, strikk en omg rett og fell rett av fra vrangen. Dermed ruller ikke kanten seg.
Strikk lokk med de siste 16 m med rillestrikk i 18 eller 20 riller.
Strikk evt en beltehempe av 10 m og med noen omg som du syr fast bak.

Tov mobilvesken på 40 graders vanlig vask og full sentrifugering og ha i 1 ss flytende grønnsåpe. Pynt som du ønsker. Jeg har sydd fast fotoprint som jeg først strøk fast med applikasjonsvliselin. Sy fast en borrelås.

HEIDI GRYMYR DESIGN - Oppskriften er beregnet til eget bruk og gaver - ikke til salgsprodukter.

5 kommentarer:

Sylke sa...

Det er kjekt med personlige mobilvesker :)

Ruths datter sa...

Nå har jeg skrollet nedover i bloggen din.for en koselig blogg du har.masse nyttige tips om håndarbeid.jeg har lagt meg som din følger.Håper du ikke har noe imot det.
Klem

Anonym sa...

Hei.Nydelig mobilveske.Ønsker deg og dine en riktig fin Jul.Klem fra Bodil..

Evy sa...

Tusen takk for ideen. Der reddet du min siste gave. Jeg hiver meg rundt og lager en sånn :-) SÅ glad for at jeg følger bloggen din. Du lager mye fint og det er flere av adventskalenderideene dine som jeg skal lage etterhvert. :)
God jul til deg og dine
Hilsen Evy

Tani sa...

Hei! Ville bare stikke innom for å ønske deg og dine en riktig god jul!Julehilsen fra sørlandet