mandag 7. desember 2009

7. luke: Ostebånd

Da jeg nylig ryddet i hobbysakene mine på loftet, fant jeg et lite julebroderi. Det har jeg nå fullført, og har sydd på blondebånd i endene, så det har blitt et ostebånd.

Utgangspunktet er et aidabånd med rød kant. Broderiforretninger har det, og muligens Panduro. Jeg har brodert en hjertebord med granbar med 2 tråder rødt og grønt moulinegarn. Brett inn i endene og sy til for hånd. La blonden eller båndet til å knyte med, følge med i kanten.

Dette broderte jeg for mange år siden, antakeligvis på 90-tallet en gang. Nå hadde jeg kanskje valgt et annet uttrykk med et linstoff og en hjertebord kun i rødt. Men vi har masse julepynt fra 90-tallet i rødt og grønt, så det passer på julebordet.

De færreste broderer nå til dags... En vakker blonde rundt osten gjør seg også på julefrokostbordet. Et slikt bånd passer til edamerosten, brunosten eller kanskje den runde julesylta.

6 kommentarer:

Barbros lille atelier sa...

Å, så koselig! Det er nok ikke så mange som broderer, og ihvertfall ikke ostebånd. Veldig dekorativt og fint:-)

Klem

Quiltefia sa...

Osten blir veldig fin på bordet!! Jeg husker det var mye av det på 90-tallet. Søstern min som bor på Hadeland, har tilogmed en oste-knapp til å feste båndet med, i Hadelandsmønster...... Det er helt sikkert noen som kommer til å lage....aNNEk:-)

Loppelill sa...

så flott ostebånd!

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Dette blir hyggelig å pynte med på julebordet! Har forresten linket til julekalenderen på sinden min!

Klem Cathrine :-)

Hanne sa...

Flott ostebånd!

Ang kalendervenn i Hobbyboden så er tanken at innholdet totalt skal koste inntil 300 kroner (da kommer frakt i tillegg). Men det er nok mange som henter ting fra eget "lager" og derfor ikke regner så nøye på summen. Jeg tror også mange beregner svært lav verdi på hjemmelagde ting. Men det er vel sånt vi hobbydamer gjør, er det ikke?
Kalendervenn administreres av ett av Hobbybod-medlemmene, og i motsetning til Hemmelig venn vet vi hvem vi utveksler kalender med.
De 24 gavene ble sendt samlet innen 24. november. Vi forplikter oss til å vise kalendergavene i bloggen minst en gang i uken.
Jeg syns dette er et kjempefint påfunn, og er glad jeg ble med. Jeg har fått kjempefine ting så langt, og koser meg med å åpne dagens gave til ettermiddagskaffen.

Ha en fortsatt fin desemberuke!

Pludrehanneklem

Anonym sa...

Les hele bloggen, ganske bra