torsdag 10. desember 2009

10. luke: Røde og sorte smykker

I kveld skal vi på juleavslutning på skolen til Andreas. De har lært og spille fiolin, så nå skal de opptre. Jeg har på meg et antrekk i rødt og sort, som jeg ofte har i juletiden. Og da passer det med smykker i rødt og sort også...

Dette smykkesettet lagde for noen år siden, så det er kanskje ikke helt "trendy"... Men enkle og greie smykker å lage, og jeg synes de fortsatt har sin aktualitet.

Det lange linsmykket var noe "alle" lagde for noen sesonger siden. Man bruker enten vokset lintråd eller bomullstråd. Tre perler på tråden, og slå knuter i hver side av en gruppe med perler. La det være mellomrom. Avslutt med knute utenfor siste perle.
Et slikt åpent linsmykke kan brukes på mange måter. Hengende langt med kun en knute, såkalt Mette Marit-knute, surret rundt halsen med eller uten knute, eller en gang rundt halsen og resten hengende, evt med knute.

Jeg har også brukt denne måten å lage "lukkete" smykker på. Da henger det ikke løst, men blir som et langt kjede. Lintråd kan også være egnet til å tre perler tett i tett og avslutte med en lås.

Armbåndet med charms krever bruk av tenger. Fest evt hver perleklase på en liten ring som festes på armbåndet.

HEIDI GRYMYR DESIGN

1 kommentar:

Anonym sa...

hvorfor ikke:)