tirsdag 8. desember 2009

8. luke: Pulsvarmere med hjerter

Dagens luke i julekalenderen er rillestrikkete pulsvarmere med hjerter strikket med perler. En velkjent teknikk, og dette er min variant.

Disse pulsvarmerne har et forholdsvis lite mønster som kun er ytterst. Det er fordi de skal "titte ut" under ermet på genseren eller jakken.

PULSVARMERE MED HJERTER

Tynn alpakka, ca 1/2 nøste, pinne nr 2, 240 perler og gjerne en nål med stort øye.

Først må du tre perlene på tråden. Jeg har to fremgangsmåter: Enten ved å bruke en spesiell nål som er myk og har et kjempestort øye (fås kjøpt på Panduro). Den er tynn nok til at perlene tres på, og øyet er stort nok til å ha plass til garn av en viss tykkelse. Har du ikke tilgang til det? Bruk da en vanlig nål og sytråd. Tre tråden i nåla og lag en løkke, og "tre" garnet gjennom løkken.

Tre 120 perler på garnet til en av pulsvarmerne. Legg opp 30 m på pinne nr 2 og strikk en omg.

Du skal strikke inn perlene fra vrangen, og strikke en omg mellom hver perlerad. Du henter inn en perle og låser med neste m. Hvis det vises 3 mellomrom mellom perlene, strikkes det egentlig 4 m.

Les mønsteret fra høyre mot venstre, og du ser jo ikke perlene, de kommer på rettsiden. Før hjertemønsteret strikkes 21 m, det er 3 m utenfor hjertene i ytterkanten. Mellom hver perlerad strikkes det en rilleomg.

Strikk 6 omvendte hjerter og fell av. Sy sammen med madrassting. Det blir to rilleomg i enden i steden for en som det ellers er mellom hjertene. Sy da i kanten av den ene, og innenfor den andre. Så blir det samme bredde og en pen kant.

Strikk en pulsvarmer til. Lykke til!


HEIDI GRYMYR DESIGN - Oppskriften er beregnet til eget bruk og gaver - ikke til salgsprodukter.

1 kommentar:

Barbros lille atelier sa...

Så flotte pulsvarmere! Og så deilig at de er strikket i alpakka. Varmt og godt!