torsdag 17. desember 2009

17. luke: Hjertebrosje med perler i trengsel

I dag er alle julekortene ferdigskrevne, så har jeg litt mer tid tilgjengelig til andre gjøremål igjen. Kun en dag igjen før juleferien startet for skolebarna, og de gleder seg!

Dagens luke i Julekalenderne er en hjertebrosje med perler i trengsel. Ganske rimelige materialer, men til gjengjeld virkningsfull, og en fin gave til deg selv eller andre.

Her kan du lage et hjerte av en ferdigtovet lapp (som vist i går), eller bruke tykk filt eller Nunofilt. Bruk masse perler i forskjellige nyanser og størrelser. Her trenger du ikke ha noen dyre og fine perler, men bruke litt av hvert. Jeg har brukt en perlemiks fra Panduro.

Start gjerne med å sy perlene i kanten rundt, sy to sting i hver perle for å låse. La deretter tråden gå hele kanten rundt, stram, så holdes hjerteformen. Syr du på hjerte som er tovet og klippet ut, bør du være oppmerksom på raknefaren når du syr kanten. Fyll deretter ut hjertet, først med store perler, og fyll så ut tomrommene med mindre perler.

Sy deretter på en brosjenål på baksiden, evt en sikkerhetsnål. Ønsker du heller å bruke hjertet som anheng, sy på en ring, og tre på et kjede.


HEIDI GRYMYR DESIGN - Oppskriften er beregnet til eget bruk og gaver - ikke til salgsprodukter.

Ingen kommentarer: