mandag 18. mai 2009

Strålende 17. mai-feiring

Vi bråvåknet kvart på syv på morgenen 17. mai, og hadde forsovet oss. Og en knapp time senere var vi nede på skolen til morgenarrangementet. Stor var vår glede da vi så at været ble helt topp, med blå himmel og sol! Det var trinnet til Andreas som hadde underholdning og ansvar for servering og pynting dette året.


Klokka åtte ble flagget heist under avsynging av Ja, vi elsker, og etterpå sang 4. klassingene 17. mai-sanger og leste egenskrevne dikt.


Reinlender ble også danset, og her svinger Andreas seg i den nye Gudbrandsdalsbunaden sin.

Etter at arrangementet på skolen var over, dro vi ned til Universitetsplassen. Alt kl 09.20 da vi kom ned var det fullt hele veien langs Karl Johan. Men vi klarte å få oss plasser, og etterhvert var både Mormor, Morfar, tante Aina og Steinar også på plass og ventet på Andreas skulle gå forbi.

Her går Andreas forbi i barnetoget. Det var blitt varmt utover formiddagen, og den blå ullundertrøya stakk ut over buksa, så det måtte han få på plass før han kom opp til Slottet.


Karoline var nydelig i Sognebunaden sin, og Mormor var fornøyd med arbeidet hun hadde gjort med omsømmen de siste ukene.


Barnetoget løste seg opp ved Rådhusplassen, og vi rakk å se Andreas en gang til før det. Etterpå var det godt å sette seg i skyggen og slappe av, og ikke minst spise is!

Da vi kom hjem etter byturen, måtte Andreas og Karoline kose med Myrtel og Smykke som fikk på seg 17. mai-sløyfer en liten stund.

Vi gikk i 17. mai-tog bort til naboskolen hvor det var arrangement med leker. Andreas var en runde med vennene og var i storform, og byttet ut bunadsbuksa med en olabukse. Mens vi andre slappet av med pølser og kaker. Etterpå kom familien på besøk til mat og kaker, men da ble bunadene tatt av og fotoapparatet fikk en pause...

Ingen kommentarer: