fredag 1. mai 2009

Min første bestemorsrute

Bestemorsruter, oldemorsruter, mormorruter og farmorruter. Kjært barn har mange navn!


I mange år har min store "sorg" vært at jeg ikke kan hekle. I fjor sommer fikk jeg ferdig mine første heklearbeider, og i dag har jeg knekket koden, og klart å lage min første bestemorsrute.

Jeg satt med boken i fanget, og leste mens jeg heklet. Men egentlig gikk det nesten av seg selv, bare jeg forsto systemet. Og på snelletreffet forrige lørdag fikk jeg en liten aha-opplevelse hvor oppskriften endelig ble forståelig.

Foreløpig er bare en rute ferdig, og jeg lurer på om jeg skal lage den bare større og større til en kjempestor bestemorsrute. Eller lage noen litt mindre som jeg setter sammen. Tror jeg kanskje gjør begge deler!

9 kommentarer:

Quiltefia sa...

Hei!! Det var litt komisk, men jeg kjøpte meg garn for å hekle disse bestemorrutene!! De er i vinden i bloggene skjønner jeg!!?

Anita sa...

Så fin den ble! Ingenting er vanskelig bare man kan det :)

Nå fikk jeg lyst til å ta frem strikketøyet mitt etter å ha vært på besøk her i bloggen din.. takk for motivasjon!

Tovepia sa...

Ja, dette blir du glad i. Skikkelig artig å hekle innimellom. Håper å bli ferdig med mitt mormor-teppe om ikke lenge. Liker best å hekle andre ting enn ruter, vet ikke hvorfor. Ha en kjempefin fredagskveld!

Quiltefia sa...

Hei igjen!! Jeg glemte jo å si at du her vært kjempeflink som har lært deg det selv!!

Jorunn's hobby sa...

Så flink du er da!
Nå greier du sikkert snart å forstå de spanske heklebladene...
Nydelige farger du har valgt på garnet også. Blir spennende å se etterhvert hvordan det blir.

Grethe sa...

Maskemarkørene dine er kjempefine.
Bestemorsruter er helt i tiden forstår jeg. De er jo så fine, det som er kjekt er jo at uansett hvor mange du lager så kan du bruke dem til noe. Alt fra liten pute til dobbelt sengeteppe. Lykke til videre og fortsatt god helg :0)

Strikkelines sa...

heisann,,,.disse rutene er kjempefine...om du kikker innom bloggen min, har æ laga ett teppe med ei einaste stoooooor rute..det ble til et katteteppe, da æ kun brukte restegarn, lenger bak i bloggen min, ligg et teppe men korr æ har rutan litt større enn det du har..gikk igrunnen fortar, men det e jo smak og behag,...syns det var fint..gleda mæ te å se det ferdig...fin blogg du har...

Marit sa...

Nydelige farger i rutene dine. Det er gøy å hekle også. Lenge siden jeg har gjort det nå. Jeg lærte meg å hekle etter bok som barn, og heklet mye for jeg syntes det gikk så mye raskere enn å strikke :)

Tonemor sa...

Jeg bare elsker disse rutene. mye fint du kan lage med de, din ble super.
Så ut til at det var en flott bok du hadde der.
Ønsker deg en fin dag.
Klem Tone