tirsdag 19. mai 2009

Nattstrikk av bunadstrømper

Vi har alle hver vår personlighet. Noen gjør alt ferdig i god tid, mens andre er "siste liten"-typen. Jeg ender ofte opp med det siste. I verste fall blir det nattarbeide...

For et par år siden skulle vi i konfirmasjon på Stord, og hele familien skulle ha bunader på. Svein har hatt Vest Agder bunad i mange år, og vært en aktiv bunadbruker siden vi danset folkedans før. Så bunadstrømpene hans var gode og slitte, og stoppet flere ganger. Men nå var de rett og slett helt ferdige...


Og jeg kunne ikke strikke strømper, men nå måtte jeg! Så jeg fikk kjøpt mønster og garn, og satte i gang. Det gikk sent, og avreisedagen nærmet seg med raske skritt. Ferdig ble jeg ikke, så strømpestrikkingen fortsatte på toget over til Bergen. Jeg strikket uten stans!

Og fortsatte på båten over til Stord, og i stua dagen før dagen og kvelden før dagen, hjemme hos konfirmantforeldrene, hvor etterhvert "halve slekta" var på besøk. Alle var enige om at dette kunne jeg ikke rekke, men kanskje ble det en fotløs strømpe som kunne skjules i skoen. Men utover natta fant jeg en stol og en lampe, og strikket og strikket. Og ble ferdig! Skal si jeg var stolt, og trøtt neste morgen!


Strømpene ble strikket ekstra lange så det ikke ble glippe som med de forrige strømpene, og med forsterkning i foten. Så de har holdt seg hele. Hver gang Svein bruker dem husker jeg tilbake til natten hvor strømpene mot alle odds ble ferdige.

Vi hadde det litt travelt på morgenen 17. mai, så det ser ut som strømpene ble litt raskt tatt på. Diamantmønsteret skal sitte på siden av leggen, ikke bakover som de vises her.


9 kommentarer:

Anita fra hjerterommet sa...

Syns jeg ser deg for meg.. strikkende midt på natten.Flott familie derre er i staselige bunader.

Brukte maskemarkøren på en håndarbeid på jobb i natt og fikk mye skryt av det lekre smykket he he.. Takk igjen..

Tovepia sa...

Huff her ble det vel ikke mye trivsel med strikkingen, men flott ble det enten mønsteret er foran eller bak:O) Ha en flott kveld!

Kort og Søm sa...

Så godt du ble ferdig med strømpene!! :o)

Strikkelines sa...

flotte strømper.....flink dame:)

Cruella DeVille sa...

Veldig fine strømper! Fine hosebånd også. Til hvilken bunad tilhører de?

Heidi sa...

Som det står i blogginnlegget, hører disse bunadsstrømpene til Vest Agders herrebunad.

Cruella DeVille sa...

Jo, takk for det, men det var hosebåndene jeg spurte om. Jeg har ikke sett den varianten til Vest-Agder herrebunad før, kun i hvitt, grønt, rødt og svart - ingen med striper før.

Heidi sa...

Hosebåndene er kjøpt samtidig med at Vest-Agder bunaden ble sydd. Enten er de kjøpt via en sydame i Kr.sand som sydde den første bunaden hans eller via Husfliden i Mandal. Begge steder produserer Vest-Agder bunaden spesielt, så tilbehør er tilpasset den bunaden. Mannen min har to typer hosebånd, denne har et innslag i grønt.
Tror de begge har stripemønster, det er vel ganske vanlig på hosebånd. Er hosebåndene kjøpt i Kr.sand er de ca 30 år gamle, og det kan sikkert ha skjedd variasjoner på de årene ut fra hvem som har laget dem.
Det er lite bilder hvor hosebåndene er godt synlige, men på bilder som ligger på nett ser det ut som hosebåndene har flere farger. Antakeligvis er de da laget i en stripeteknikk.

Cruella DeVille sa...

Supert, tusen takk! De var artige, tror jeg skal lage sånne.