søndag 3. mai 2009

Noen små og en stor

I går kveld ble de foreløpig siste små bestemorsrutene ferdige. Tråder ble festet, og i dag har jeg tatt bilde av dem. Tanken er at de små skal hekles sammen til grytekluter med en heklet bakside. Disse lappene er til en gryteklut, så dobbelt antall må lages.

Den store planlegger jeg å hekle en kant rundt. Så blir den antakeligvis bordskåner til varme fat osv i grillsesongen.

Er takknemlig for gode tips til hekling av bestemorsruter.
Hvordan få skjøten pen, dvs i fargeskiftene. Jeg hekler kjedemasken med ny farge, men det blir ofte en synlig "skjøt".
Hvordan feste tråder? Jeg vet at tråden kan legges langs forrige rad og hekles med, men det er ikke så lett på bestemorsruter. Så i går kveld festet jeg trådene med nål til slutt. Har du bedre tips?
Og til slutt hvordan hekle sammen? Har testet ut fastmasker når lappen er lagt vrange mot vrange. Det fungerte, men ble en litt "opphøyd" kant. Kan selvsagt sy sammen... Tips mottas med takk!

7 kommentarer:

Quiltefia sa...

Hei!! Dette gikk jo fort!! Du lærte deg å hekle veldig kjapt!! Jeg ryker tråden etter en runde, trekker den igjennom masken og begynner med ny farge i hjørnet. Fester med trådene med nål. Sammenheklingen har jeg ikke kommet til ennå. Hva med å sy sammen?? Jeg synes dette er innmari gøy!!

Tovepia sa...

Jeg hekler første tråd "inn", så den slipper jeg å feste. Men må feste etter hver farge, så her gjelder det å feste tråder etter hver rute;) Jeg har heklet sammen med fastmasker, det blir en liten kant, men har det noe å si? Har vært litt usikker selv om det blir penere å sy sammen eller ikke..

Jorunn's hobby sa...

Jeg foretrekker å sy det sammen, da jeg ikke liker den "kanten" som blir...
Fine ble de i alle fall, og lekre farger!

Lisbeth. sa...

Hei, takk for hyggelige komentarer på bloggen min :) Heklinga di ser helt proff ut, kjempetøffe farger. Jeg tror du blir mest fornøyd hvis du syr sammen rutene dine.

Anita sa...

Takk for hyggelig gratulasjon inne hos meg!

Flotte bestemor ruter, kan nok ikke hjelpe deg med noen av dine spørsmål.. men ser du har fått god hjelp av andre flinke heklere.

Loppelill sa...

Nydelige bestemorruter. På det ene babyteppet mitt av bestemorruter heklet jeg lappene sammen på samme måte som her: http://www.garnstudio.com/lang/no/visoppskrift.php?d_nr=b14&d_id=24&lang=no

Marit sa...

Så flotte ruter du har heklet. Det var fine farger.
Tror jeg og ville sydd dem sammen, muligens i bakre maskeledd.
Disse rutene er så anvendelig til mye.