torsdag 23. juli 2009

Turkisgrønn bolle

Innimellom aktiviteter og avslapning hekler jeg en del i løpet av sommerferien. Denne turkisgrønne bollen har Karoline fått til smykker og andre småsaker.

Jeg brukte turkis og grønt Mor Åse-garn som var igjen fra et kjøkkensett, og har heklet med begge trådene. Samme framgangsmåte som jeg pleier:

Hekle 6 lm, samle til en ring med 1 kjm. Hekle 12 fm i ringen. Hekle 2 fm i første fm, deretter 1 fm osv. Fortsett å øke 1 fm mellom de doble fm for hver omg. Jeg heklet 10 omg etter ringen før jeg fortsatte oppover til passe størrelse.
Muslingekanten er heklet i to tråder turkis: 5 st i første fm, hopp over 1 fm, hekle 1 fm, hopp over 1 fm, 5 st i neste fm. Fortsett ut omg.

Heidi Grymyr Design - Oppskriften er beregnet til privat bruk, ikke til salgsprodukter.

5 kommentarer:

Kreative Karoline <3 sa...

Kjempefin turkisgrønn bolle ;)

Jorunn's hobby sa...

Det ble jo en koselig bolle med friske farger!

Randi sa...

Blir rent misunnelig når jeg ser hvor produktiv du er. Selv sitter jeg her med arbeidslyst i tonnevis, men med forbud mot håndarbeid fra legen. Har fått senebetennelse i arm/skulder og den vil ikke slippe taket. Så inntil videre får jeg nøye meg med å se hva andre produserer. Ha en fortsatt fin sommer.

Vinglefrøken sa...

Denne var veldig stilig - er imponert over hvor mye håndarbeid du får til, jeg. :-) Her sitter jeg altfor sløv bare i bloggverdenen om kvelden eller med nesen i ett blad etter å ha fått to små frø i seng... Vel, det er lov å endre vaner, ikke sant? Kanskje jeg til og med kan prøve meg på å følge oppskriften din på en slik heklebolle..? Fortsatt god sommer!

Kort og Søm sa...

Kjempe fin, skulle jammen ønske jeg kunne hekkle!
Fredrikke :o)