søndag 26. juli 2009

Blårosa grytekluter

Endelig en deilig sommerdag med blå himmel, sol og litt varme! Vi dro ut til Larkollen igjen, og har kost oss skikkelig! Nå venter litt grillmat, og etterhvert reiser vi hjemover og blir hjemme i regnværet i morgen. Så er planen å returnere til tirsdagen igjen.

Jeg har begynt på en ny gryteklut som jeg lager oppskrift til selv. Det blir litt prøve og feile. Men her viser jeg fram et annet gryteklutpar som har blitt laget i løpet av ferien:

Jeg har brukt blårosa Muskat soft-garn, en av mine favoritter. Som jeg har sagt før, minner garnet meg om himmel og sjø en sommerkveld, som bakgrunnsbildet viser. Kanskje blir gryteklutparet en gave etterhvert - kjekt å ha noe liggende!

Her er oppskriften: Legg opp 6 lm og samle til en ring med 1 kjm. Hekle 12 fm i ringen. Hekle 2 fm i første fm, 1 fm, fortsett ut omg. Neste omg hekler du 2 fm i første fm, 2 fm, fortsett ut omg. For hver omg økes en fm mellom hver doble fm. Jeg heklet 22 omg etter fmringen før muslingekant lages: Hekle 5 st i første fm, hopp over 1 fm, hekle 1 fm, hopp over 1 fm, hekle 5 st i neste fm osv. Lag en hempe med eks 10 lm. Fest med kjm/evt fm, og hekle fm rundt hempen.

5 kommentarer:

Kreative Karoline <3 sa...

Kjempefin gryteklut! :)
Du er veldig flink ;)

Tovepia sa...

Flotte grytekluter og flott kurv i forrige innlegg! Strikker genser i samme farge som gryteklutene dine;) Enig i at det er en nydelig farge;) Kos dere videre!

Chatrine (Hekle Hulen) sa...

Kjempe fine grytekluter!

Marit sa...

Så fine grytekluter.
Synes og dette garnet er fint og godt å hekle av.

Laila -Karin sa...

Tusen takk for hyggelig utmerkelse.
Setter stor pris på det og skal prøve å gi den videre.
Klem