torsdag 6. oktober 2011

Notting Hill og litt til

Det er siste kveld i London, og jeg legger ut noen bildeinntrykk av dagen vi har hatt. Vi synes vi har rukket riktig så mye, og ikke minst er vi "ajour" med det vi ønsket å oppleve i løpet av disse dagene. Dagen startet, som vanlig, med frokost i Queensway. Denne gangen falt valget på Pret A Manger, og etterpå kjørte vi en stasjon fra Bayswater til Notting Hill Gate.

Et par minutter fra stasjonen kunne vi se de første pastellfargete husene, som er veldig typisk for Notting Hill. Koselige butikker med alt fra klær til ditt-og-datt var fristende, og det ble litt handling for både Karoline og Andreas. Her kan man se dem med henholdsvis ny tøff jakke og søt pengepung. Etter litt kom vi inn i markedsområdet i Portobello Road. Det fikk vi ikke med oss, men det var nok av butikker, og de fleste hadde boder utenfor mot gata med allskens saker.

Litt mer ble handlet, og ungene var opptatt av at jeg også måtte kjøpe med meg noe hjem fra London. Og noen fine skjerf er alltid noe man trenger, så da ble noe med i posene for meg også.

Da handlingen var overstått og før vi forlot Notting Hill, hadde vi en stopp hos Starbucks. Karoline fikk introdusert frappuccini for Andreas, og den falt veldig i smak, mens jeg holdt meg til tekoppen.

Ferden gikk videre med tuben til Westminster stasjon, og vi gikk over broa med fotostopp underveis. Selvsagt måtte vi posere med både Big Ben og London Eye i bakgrunnen. Vi skulle over til den andre siden for å besøke SeaLife, som var et av Andreas sine ønsker. Viktig å ha balanse - litt shopping og litt sightseeing - så blir alle fornøyd.

SeaLife ligger rett ved London Eye, og hele akvariumet er innendørs. Vi vandret rundt og kikket i bassengene, og ungene knipset bilder. Søtest var selvsagt pingvinene, de er alltid noen sjarmtroll.

Det ble en aldri så liten nedtur da vi kom til avslutningen. Stor "advarsel" om at vi kom til haiene, og vi skulle gå på glassgulv med haiene svømmende under. Vi hadde innbilt oss at vi skulle i en tunnell med hai rundt oss på alle kanter, men det ble med et lite glimt da vi gikk over glassgulvet som kanskje var 2-3 meter langt. Men sånn er det når man har et akvarium innendørs, vi skjønner det. Etterpå fikset vi middagen kjapt og rimelig med McDonalds, og så ble det et slag bowling og en bilkjøring i spillehallen som lå i samme bygg.

Vi ruslet over på den andre siden, og mot Westminster Abbey. Det så veldig stengt ut, men klokka var kvart over fem, så jeg spurte om det var aftenssang. Det var det ikke, men det var aftenbønn, og vi ble ønsket velkommen inn til siste halvdel av den. Det ble et rolig kvarter, hvor vi fikk med oss sang, bønn og ikke minst inntrykk fra den vakre gamle kirken.

Da vi kom ut hadde det begynt å småregne, og vi fikk praiet en drosje. Planen var å få en snartur til Buckingham Palace, for den visste jeg at vi ikke rakk å besøke. Både Karoline og Andreas har vært der før, så da var det nok med en liten stopp mens drosjen ventet.

Siste stopp var Primark i Oxford Street. Vi trålet oss gjennom butikken, og plukket med oss litt. Selv om alle tre fikk noe, pluss en liten ting til Svein, så gjorde det ikke dype innhugget i lommeboka. Dette er stedet for rimelig handel. Ny drosje tok oss til hotellet, og denne siste kvelden ville vi slappe av på rommet.

Vi fikk sett gjennom bilder, og jeg fikk tatt fram strikketøyet som har ligget godt nedpakket til nå. Som dere ser, er det "tommel opp" og blide fjes fra Karoline og Andreas etter dagen og opplevelsene vi har hatt her i London. Men vi skal kose oss de siste timene før hjemreisen venter ut på ettermiddagen.

3 kommentarer:

Liss sa...

Dere har fått med dere mye i løpet av disse dagene :)) Vi var også på akvariet for 2 år siden, og det er et sted som anbefales.
Fine bilder.

Velkommen hjem igjen :))

Ingunn sa...

Artig å lese om opplevelsene deres i London. Jeg er også imponert over hvor mye dere har opplevd på disse dagene. Vitner om god planlegging. Og London er jo en by man aldri blir ferdig med.

LivM sa...

Ser ut til at dere har hatt en super tur der alle ble godt fornøyd! Det er 20 år siden vi var i London, så nå er det kanskje på tide med en tur igjen.
Fant bloggen din via Norge1-2-3!