mandag 3. oktober 2011

Første dag i London

Så er vi endelig i London! Reisen gikk fint, på tross av både flyskrekk (som avtar mer og mer) og Ryanair (som flere har advart mot). Litt forsinkelser ble det med Gatwick expressen innover, men så var vi endelig i London sentrum. Kunne stige inn i en sort London cab og begynne ferden ut i Londons gater.

Det er 27 år siden jeg var i London sist, og det første som slo meg var hvor vakre mange av bygningene var. Victorianske og hvite, store og staselige, selvsagt ikke overalt, men mange plasser. Da vi kjørte forbi Hyde Park og Speakers corner var det en kjempemessig ansamling med mennesker, søndag var tydeligvis dagen for både parktur og tiden for ytringer. I parken så vi tusener på tusener som nøt det fantastiske høstværet, med picknic og sportsaktiviteter. Vi skulle vel gjerne tatt en tur innom. Men vi måtte til hotellet, og langs Baysawater Road kjente jeg igjen utstillingene og salg av malerier langs hele gjerdet mot parken.

Vi skulle bo på Grand Plaza Serviced Apartments i Prince´s Square, og hotellkomplekset var stort og flott. Leiligheten var kanskje ikke så fin som vi hadde håpet på, den gikk over to plan med separat soverom og bad nede. Men i dag skal vi se om vi får byttet over et plan, litt kjekkere for oss tre. Men standarden er flott likevel, med kjøkkenkrok som er kjekt å ha og spisebord med plass til pcen.

Vi var både slitne og sultne, og gikk bort til Queensway som var rett ved, hvor det var masse liv og restauranter fra allverdens kanter. Bella Italia ble det denne kvelden, og vi hadde hvitløksbrød, nesten som en pizza, pizza til ungene og salat til meg. Og en enorm dessert på deling til slutt. Deilig og slett ikke dyrt.

Vi ruslet ned Queensway, og var innom en del souvernirbutikker. Andreas fant mange fristelser, alt var nok ikke like stilfullt, men det var i hans smak. Så det blir nok handling for ham der utover i uka. Karoline gledet seg over Starbucks og Pret a Manger, så det blir nok frokostplassene.

Nå er vi klar for en innholdsrik dag i London, vi tar nok en sightseeingbuss og hopper på og av etter behov. Men først skal vi satse på å bytte leilighet. Og været er topp her i dag også, så det blir sikkert en fin dag :)

1 kommentar:

Kort og Søm sa...

Heldige dere som har ferie i London!
Klem Fredrikke :O)