mandag 24. mai 2010

Pinsestatus

Så er det bare noen timer igjen av pinsehelga. Status er at det ble ganske fint vær, men for få timer til å sitte og bare slappe av ute. Det ble i steden for bytur, bursdagsfeiring, kortlaging og konfirmasjon. Ja, vi har ikke vært i konfirmasjon, men Karoline er, og vi var i kirken i dag. Katolsk konfirmasjon, litt annerledes enn "vår", og de kaller det ferming.

Noe hagearbeid har blitt gjort, selv om det helst skulle vært gjort mer. Første plenklipp er utført (ikke av meg), enda flere løvetann er tatt opp og vi har tatt første smak på rabarbraen. Og så har det kommet Villa de Paris i terrassekassene.

Av den litt mer triste sorten hagearbeid har vi måttet klippe ned den nydelige rosebusken vår. Har likt den så godt, med de vakre fargene fra guloransj, til fersken og rosa. Masse roser utover sommeren. Men nå sto den uten antydning til skudd eller blader, så vi må vel konstatere at den har frosset i stykker. Vi lar den stå nedklippet, så har den en sjanse til å komme med nye skudd, men den blir vel gravd opp etterhvert. Håper vi får tak i ny, og får plantet det så fort som mulig.

Håndarbeid har det forresten blitt lite tid til, kanskje får jeg heklet litt utover kvelden. Ja, forresten, regnet har jo kommet til oss.

3 kommentarer:

Britaiskogen sa...

Ja, sånn er hagearbeid! Ser at min Flammentanz må klippes helt ned, da den kalde og harde vinteren har tatt de fleste greinene, men heldigvis er det noe liv, tror jeg. Alltid like spennende å se hva son overlever. Ifjor fikk jeg meg ei overraskelse da fredrosen som så ut til å være død, plutselig spratt og blomstra i oktober.

Smykkas sa...

Vi har ikke hatt det store pinseværet, så det å sitte ute har ikke vært mulig.

Synd med rosebusken som har frosset, men du får sikkert tak i en ny.

Du må bare henge i med heklingen slik at jeg kan få de fine mamelukkene du lager på plass.

Klem

En mors verden sa...

Heisann!
Synd med rosene, får håpe den kommer til liv igjen:) Jeg er ikke noe flink med hagen, men syns det er veldig deilig å sitte ute og ha dørene oppe:)
Håper du får en fin uke, hilsen Ellen:)