søndag 16. mai 2010

17. mai-pynten min

I fjor var jeg riktig så flittig utover i maidagene og heklet 17. mai-pynt. Jeg hadde akkurat lært meg å hekle bestemorsruter, og det var nydelig vær. Så jeg satt mye ute i hagen og heklet en stor mengde bestemorsruter i forskjellige størrelser og masse maiblomster.


Til stua og spisebordet ble det glassunderlag av store bestemorsruter. Brede 17. mai-bånd ble lagt på duken, og innimellom matfatene lå maiblomstene.


På badet fikk et rødt og hvitt frottehåndkle en rad med bestemorsruter sydd på nederst. Og en maiblomst øverst. (Bildene viser håndklene litt brettet.) Såpedispenseren fikk pynt av to bestemorsruter, og et bredt felt på sidene som holdt dem sammen.


På kjøkkenet brukte jeg det røde håndhåndkleet som fikk festet på maiblomster med sikkerhetsnåler. Kjøkkenklutene var også holdt i rødt, men der droppet jeg blomsterpynten. Ferdigkjøpte rødoghvitrutete grytekluter fikk også tre maiblomster sydd på som pynt. Noen blåoghvit rutete kjøkkenhåndkler fikk også påsydde maiblomster, tre i en rad nederst.


Alt dette kommer fram i år også. I år blir kjøkkenpynten supplert med årets 17. mai-håndarbeider: 17. mai-mamelukken og kjøkkenklutene med samme rødehviteogblå rysjekant.

Da ønsker jeg dere en fortsatt fin maisøndag, med forberedelsene til den store dagen! Og selvsagt en strålende og koselig 17. mai-feiring!

4 kommentarer:

Tovepia sa...

Tror ikke jeg kjenner noen som har så mye lekker 17.mai-pynt som deg!

En riktig god morgendag ønskes de og dine!!

Smykkas sa...

Dette slår virkelig alle rekorder. Tenk å ha det så gjennomført i nasjonalfargene.

Du er rett og slett superflink.

Håper du får en kjempefin 17.mai.

Klem

Fargeheimen sa...

Så mykje fin 17. maipynt du har laget deg.
Hadde egentleg planer om å hekle noko til 17. mai eg også, men sin vante gong så starta eg på eit nytt babyteppe. :)

Ynskjer deg ei fin 17. mai.

Jorunn sa...

Så mye flott 17.mai-pynt du har laget!

Det ligger en award til deg i bloggen min Heidi...