mandag 10. mai 2010

Myrtel savner søstra si!

Vi har jo to små kattesøstre, Myrtel og Smykke, men nå savner Myrtel søstra si! Og vi savner Smykke, og lurer på hvor hun er!

I vinter holdt kattene seg mest inne, var bare raskt ut og inn små turer i hagen. Men etter som våren har kommet, har uteturene blitt hyppigere og lengre. For begge to, men mest for Smykke. Myrtel er tydelig mest hjemmekjær av dem, og går sjelden langt unna, og kommer alltid inn til kvelden og koser seg i sofaen eller kurven i nærheten av oss. Smykke derimot har gjerne kommet inn etter midnatt. Da har vi satt kjøkkendøra oppe, og lukket skyvedøra inn til stua, og så kommer hun inn på kjøkkenet og dytter på skyvedøra. Så mye har hun vært ute, at ungene knapt har sett henne.

I forrige uke kom det ingen Smykke inn om onsdagsnatta, og først etter midnatt torsdag kom hun inn etter halvannet døgn. Det var ny rekord!

Etter at hun hadde hvilt ut i 12 timer, ville hun ut igjen, og jeg slapp henne ut fredag kl 11.30. Da satt både Myrtel og Smykke på kjøkkentrappa og koste litt, før Smykke forsvant. Etter det har vi ikke sett henne. Nå har det gått tre døgn, og vi begynner å engste oss.

Hvor lenge er det vanlig at katter er ute før man skal engste seg? Vi tror jo at hun bare er ute på vift og eventyr, men nå har det gått lang tid. En katt på vandring kan fort komme seg ned på E6, inn i skogen, og vandre langt av sted. Til og med t-banestasjonen er ikke langt unna, og hun er troenes til å hoppe inn på en vogn. Hva med mat? Spesielt matglad er hun ikke, og hun jakter sikkert på mus og skaffer mat på den måten. Noen kan ha fått det for seg at de vil ta henne inn til seg, og "overta" henne. Det er mange ting vi tenker på...

Hun er etterlyst via nettkatten.no, men der er det neppe mange som ser. Så i kveld får vi nok begynne å henge opp lapper rundt i nabolaget, og etterhvert lenger vekk. Ungene får etterlyse henne via Facebook, og så får vi gå rundt og lete. Hvis hun da ikke plutselig kommer gående som om ingenting har skjedd. Og så etter noen timer er det kanskje på'n igjen...

(Smykke er forresten kastrert, og er chippet. Vi har ikke halsbånd med telefonnr og navn, siden vi har blitt advart mot det. Smykke er nemlig en klatrer, og klatrer høyt opp i trær, og da bør hun ikke sette seg fast.)

4 kommentarer:

Quiltefia sa...

Jeg skjønner godt at dere venter!! Det er rart at de er så forskjellige!! Håper den dukker opp snart!! AnneK:-)

Linda sa...

Håper katten dukker opp snart:-) Satser på at den bare er ute på vift!

Jorunn sa...

Å sette opp lapper med etterlysning i nærområdet og kanskje litt lenger unna og er kanskje lurt...
Et bilde hadde sikkert også vært bra å ta med, slik at de som evt. ser henne kjenner henne igjen.
Får håpe hun dukker opp snart da!

Tonemor sa...

Vi får håpe at Smykke bare er ute på eventyr og at hun snart dukker opp igjen.
Klem Tone