fredag 25. september 2009

Elvelangs i fakkellys

Hvert år tennes flere tusen fakler langs Akerselva, og turveibelysningen slukkes. Elvelangs arrangeres i september hvert år, på den torsdagen som faller nærmest høstjevndøgn, av de fire bydelene som ligger langs Akerselva. Vi gikk turen i går, og her er noen flere bilder:

Vi startet oppe ved Mølla, og spaserte langs elva. Noen steder gikk vi under broer, noen ganger over. Gamle Aamodt bro fra 1852, Norges første kjedebro, er alltid artig. Advarselen står: "100 mand kan jeg bære, men svigter under taktfast marsch". Når man er midtveis ute på broa starter den å svaie, og man kjenner det en god stund etterpå, en anelse "sjøsjuke".

Overalt langs elva var det fakler, og mennesker i tusentalls. Her gjaldt det å holde sammen, og ikke gå mot strømmen... Tablåer, kulisser, underholdning, vakker lyssetting. Her var det masse inntrykk og mye og se!

Nå er det fredagskos som venter med taco. Vi kan la roen falle ekstra over oss, siden høstferien ligger foran oss. God fredagskveld, god helg, og god høstferie til deg også!

2 kommentarer:

Quiltefia sa...

Det er et fint påfunn denne lys vandringen. Har tenkt mange ganger at jeg skal gå den, men har ikke fått somlet meg til det. De gjør det samme langs Alna elven også, som er mer mitt nabolag. Har du meldt deg på kurs hos Kartine i høst?? AnneK

Marit Johanne sa...

Må ha vært en opplevelse med alt dette lyset og fargene i mørket. Flott at det settes igang slike arrangement. Ha en god helg og en god høstferie!