fredag 3. april 2009

Strikket håndhåndkle og klut

I fjor sommer begynte jeg å strikke kluter og håndkler. Og det viste seg at dette ikke bare var en "dille", for de fikk en flott kvalitet. Klutene brukes på kjøkkenbenken og bordet, men ikke på skitten komfyr. Og håndhåndklene henger alltid klar til bruk etter håndvasken. Her er noen av mine favoritter i et mønster hvor jeg har tatt utgangspunkt i gammeldagse hvite rutete håndkler og kluter:HÅNDHÅNDKLE I RUTEMØNSTER

Legg opp 84 m (eller 68 m for litt mindre håndkle) på pinne nr 3 1/2 med Petunia. (Du bruker to nøster.) Jeg er veldig godt fornøyd med Petunia fra Per Tryving, det kan i tillegg vaskes på 60 grader.

Strikk 4 riller nederst før du begynner på rutemønsteret. I hver side fortsetter du hele håndkleet opp med 4 m som strikkes i rillestrikk.

Rutemønsteret med sidekanter i riller strikkes slik:

1., 3. og 5. omg: 4 r, *4 r, 4 vr*, 4 r, 4r.
2. og 4. omg: 4 r, *4 vr, 4 r*, 4 vr, 4 r.
6., 8. og 10. omg: 4 r, *4 r, 4 vr*, 4 r, 4 r.
7. og 9. omg: 4 r, *4 vr, 4 r*, 4 vr, 4 r.Strikk 27 ruterader (eller 25 ruterader) oppover. Avslutt med 4 riller.

Strikk hempe slik:
Legg opp 30 m på pinne nr 2 1/2 (så blir det strammere). Strikk glattstrikk 4 omg. Start vrangomg med rettm så det blir riller. Fell vrangt av.
Sy fast hempen med en knapp på begge sider.


KLUT I RUTEMØNSTER

Legg opp 68 m med Petunia på pinne nr 3 1/2. (Du bruker et nøste.)

Strikk rutemønster som beskrevet over så det blir 15 ruter i bredden og høyden. Rillekant hele veien rundt.Du kan evt hekle en hempe, eller strikke en tilsvarende som til håndklene, og sy fast med knapper i hjørnet. Mønsteret til kluten kan brukes til grytekluter, evt i dobbelt garn av en tynnere kvalitet.

HEIDI GRYMYR DESIGN - Oppskriften er beregnet til privat bruk, ikke til salgsvarer.

-->

1 kommentar:

RugdeLykke❤ sa...

Så nydelig mønster på kjøkkenhåndklene!Du skulle hatt nettbutikk for oss som ikke er så flinke med hendene:)