søndag 7. mars 2010

Landssnelletreff på Plaza

I går var det Landssnelletreff i regi av Trådsnella på Plaza hvor 130 damer fra hele landet møttes til håndarbeid og hygge. Da jeg kom til hotellet litt før 10 traff jeg på en fargerik snelle i en fantastisk strikket kåpe som går Kaffe Fasett en høy gang. Og vel inn gjennom svingdørene så vi en lang kø av damer som sto klar for registrering til en lang og begivenhetsrik dag.

Jeg startet opp i kursrommet hvor vi fikk et minikurs i bruk av vannoppløselig plast, og mens jeg sydde kunne jeg følge med på Kirsten Langebraaten som viste og fortalte om nye stitcherymodeller. Mens vi sydde, begynte noen å lære seg hakking av Solvor Hofsli, så her var det lærdom fra første stund.

For de fleste av oss var foredraget med Tine Solheim det vi gledet oss ekstra til, og hun svarte til forventningene. Mens hun fortalte, ble modellene sendt rundt, så her kunne vi kjenne og føle, og se hver detalj. Kan forresten røpe at Tine alt er i gang med en ny bok, så vi har noe å glede oss til!

I timene etter lunsj satte vi oss til med det et snelletreff virkelig består i, om vi er to eller 130 - skravling, bli-kjent, strikking, hekling, latter, beundring, håndarbeidstipsutveksling, og innimellom noen slurker te, kaffe og litt å bite i.

Skulle jeg sammenligne intensiteten i en slik dag med noe så måtte det bli en bryllupsdag. På det viset at man har gledet seg veldig lenge, gjerne vil at dagen skal vare evig, man nikoser seg underveis, men etterpå tenker man at timene gikk så alt for fort og det var alt for mange man ikke rakk å slå av en prat med. Men forskjellen ligger i at bryllupsdagen helst skal oppleves once in a lifetime, mens en slikt treff fort kan skje om et års tid igjen!

Det ble middag til slutt, og inn som en overraskelse kom Kari med banjoen og sitt smittende humør. Så da løftet stemningen seg enda noen hakk, og alle kunne garantert skrive under på at "dette var en hyggelig dag" som vi gjerne skrev i skolestilene. Noen av oss havnet i baren hvor kosen fortsatte, noen satt i sofagruppene i lobbyen, og etterhvert krøp vi til køys mette på inntrykk. Nå har vel de fleste sneller kommet seg hjem, og er alt i gang med å glede seg til neste Landssnelletreff!

Som et lite apropos kan jeg vise fram litt av det som ble med meg hjem. Ved ankomst fikk vi alle goodiebag med sysaker, Trådsnellaeffekter, lesestoff (det er jo Hjemmet-Mortensens forlag som står bak Norge123 og Trådsnella) og til og med noe spiselig. Jeg fikk handlet meg hakkenåler og dvd fra Solvor Hofsli, og på snarturen til Panduro byttet jeg ut gavesjekket med en liten amigurumi-bok. Men mest tok jeg med meg gode minner, en del nye bekjentskap og et par gode tips jeg skal huske godt på.

5 kommentarer:

Smykkas sa...

Det treffet hørtes virkelig koselig ut, og plutselig begynte jeg å glede meg EKSTRA til hobbyklubben i morgen.

Godt at dere kan arrangere flere slike treff - og Kari med banjoen er jo bare helt herlig.

Ha en fortreffelig kvinnedag fortsatt.

Jorunn's hobby sa...

Åå... Det ser kjempekoselig ut! Den som kunne ha vært med...

Marit Johanne sa...

Takk for sist på koselig treff! Fin reportasje du har laget.

Anonym sa...

Hei, så koselig med strikketreff. Her jeg bor har vi strikkecafe på husfliden en gang i måneden. Gøy å treffe andre med felles interesser.

Marie sa...

Hvis den amigurumi-boken falt i smak kan du også besøke www.amigurumi.no, der er det gratis oppskrifter på norsk :)