tirsdag 16. mars 2010

Himmelportene

I går da jeg var på en sentertur kjøpte jeg Familien. Og på forsiden så jeg en velkjent Ellinor Floor-genser, men nå i hvitt og rosa. Da jeg kom hjem fant jeg fram den store boka "Rosa Heimafrå" som Ellinor Floor ga ut på Samlaget i 1991.

Ellinor Floor var jo både hattekunstner og laget fantastiske strikkedesign. Hun hadde flere utstillinger og var nært knyttet til Selbutradisjonen. Boken har både masse historie, og viser strikkekreasjonene sammen med de mest fantastiske hatter. 25 av modellene er det oppskrift på, blant annet den som Familien nå trykker.

Men der skriver de ikke det vakre navnet genseren har: Himmelportene! Ellinor Floor satte alltid navn på kreasjonene sine, og når jeg leser boka er det som jeg hører henne snakke, for "Rosa heimafrå" er skrevet på dialekt.

I en pose på loftet ligger en påbegynt Ellinor Floor-genser "Sjakk". Den er i sort/hvitt og har sjakkhester øverst og nederst og sjakkmønstret bole. Jeg strikket litt stramt, og vokste vel fra genseren, og den ble dessverre en ufo.

2 kommentarer:

Ruths datter sa...

Ja jeg husker godt Ellinor Floor. Hun var så staselig ei dame. Lever hun ennå tro.Hun bar sine kreasjoner så flott selv.
Klem

Smykkas sa...

Ellinor Floor var en flott dame på alle måter.

Kanskje du kan strikke genseren en gang til?

Klem