fredag 7. august 2009

Svalt og blått

I dag er det en deilig sommerdag! Har hatt en liten håndarbeidsstund ute i hagen, og det var så stille og rolig ute. Deilig å sitte med utsikten over fjord og åser i det fjerne, og en dormende katt som ligger i skyggen. Jeg har festet tråder på de blå utskrådde gryteklutene jeg har heklet av garnet jeg fikk i hemmelig venn-gave i juni. Riktig sommerlige - svale og blå - synes jeg de har blitt!

Det var Marit i Bestemors blogg som ga meg garnet, og jeg fikk fire nøster. De to siste i gultoner er hekletøyet for tiden. Dette er jo en klassisk grytekluttype, men jeg fant ingen oppskrift som jeg forsto og som var i fastmasker. Derfor laget jeg likegodt min egen versjon, og de ble akkurat som jeg hadde tenkt:

To nøster Catalina og heklenål nr 3. Legg opp 20 lm m det blåmelerte garnet og samle med en kjm. Hekle fm rundt ringen og fest med en kjm.
Hekle 1 lm, 6 fm, 2 fm i en fm i omg under, 2 fm i en fm i omg under, og 6 fm. Snu og start omg m 1 lm, og hekle 16 fm tilbake.
Bytt til blått nøste og hekle 1 lm, 7 fm, øk som over 2 ganger, 7 fm. Snu og hekle tilbake.
Deretter bytter du igjen farge, slik at du hekler striper m to fm-omg. Fortsett økningen, og øk m en fm på hver side for hver omg du øker.
Når grytekluten er så stor som du ønsker (jeg heklet 29 doble omg m fm) hekler du en omg fm rundt hele veien. Da hekles trådstrekkene inn. Her brukte jeg blått garn.
Skift til blåmelert garn og hekle pikoter hele veien rundt: 3 lm, 1 fm i 1. lm, hopp over 1 fm, hekle 1 fm, 3 lm, 1 fm i 1. lm osv. Du kan også velge å hoppe over 2 fm mellom pikotene.
Dette garnet er tynt og mercerisiert, så et tykkere garn kan tykkere nål brukes og færre lm i ringen. Samme framgangsmåte, men færre rader.

Heidi Grymyr Design - Oppskriften er beregnet til privat bruk, ikke til salgsvarer.


Nå står vi på farten til å dra til Frognerbadet en tur. Andreas skal møte en kamerat der, og siden Karoline er på hyttetur på Sørlandet får han bestemme litt av hva som skal være programmet om dagen.

5 kommentarer:

Laila -Karin sa...

Flotte farger , jeg er så glad i blått.
Ha en fin helg
Klem

Birgitta sa...

Läckra grytlappar. Jag tycker om allt som är blått.
Ser att ni haft en trevlig dag på Hadelands glassverk. Har tyvärr inte varit där. Skulle gärna åka till Dyre Alpacka och handla garn också. Har sett deras hemsida.
Ha en skön helg med mycke sol och värme.
Kram birgitta

Elins Strikkeri sa...

Så fine grytekluter du har laga, veldig fin i fargane!! Ha ei god helg:)

Monai sa...

Dette var skikkelig flotte grytekluter.

Kort og Søm sa...

Kjempe fine!!
Fredrikke :o)