søndag 23. august 2009

Hekling ved bassengkanten

I disse dager foregår en along på Trådsnella, moebiusalongen, hvor vi skal strikke vridde tubesjal. Flere er alt ferdig, men jeg henger litt etter. Alongperioden varer et par måneder, så jeg har fortsatt god tid. Alonger er spennende, og i fjor hadde jeg meldt meg på en along for å lage "Myrtles ruteveske". Og jeg som ikke kunne hekle... Det var en utfordring, men veska var jo så veldig fin. Så dette måtte jeg få til. Her er fortellingen om veien fra drømmen om å kunne hekle til ferdig heklet ruteveske. Hekleeventyret startet på en hytte på Sørlandet, og fortsatte langs bassengkanten i Platanias på Kreta...

Jeg lærte meg aldri å hekle som barn og ungdom, men drømte i mange år om å kunne kunsten. Og da den vakre ruteveska ble alongprosjekt i fjor sommer tok jeg sjansen og meldte meg på. Da oppskriften kom gjorde jeg spede forsøk, men fikk det ikke til. Så dro vi på hytta på Sørlandet, og der ble heklenål og garn kjøpt inn.

Til alt hell kom søsteren min nedover, og hun kan heklekunsten, og snart var jeg i gang. Da Sørlandsferien var over, hang et heklet gryteklutpar i staver igjen etter meg på hytta. Og gryteklutene var identiske med bunnen i veska. Så dette skulle vel gå...

Hjemme igjen samlet jeg sammen alt Mandarin petit-garn jeg hadde, kjøpte noe i tillegg, og så satt jeg ute i hagen og sprengheklet. Avreisen nærmet seg nemlig med raske skritt. Kvelden før avreise var bunnen klar, og halve første ruterad var også heklet. Og hekletøyet ble med som flyskrekkmedisin på veien ned til Kreta. Alt garnet fikk plass i en egen liten koffert, for det var ikke få nøster som jeg tok med meg...

Vel nede på Santa Helena på Platanias viste det seg at det røde flagget var oppe på stranda, derfor ble det bassengliv på oss de fleste dagene. Jeg rigget meg til og ungene hoppet i vannet. Første dagen ble resten av første ruterad heklet ferdig. Og neste dag hadde jeg gjort klar garn til neste rad. Ti ruter med to tråder i hver rute. Hele 20 nøster ble med meg til bassengkanten, og raskt merket jeg at trådene hadde en tendens til å floke seg sammen underveis i arbeidet...

Jeg gikk derfor til innkjøp av en stor balje og masse småposer. Og dette ble løsningen på mitt hekleeventyr ved bassengkanten. To og to nøster til hver rute ble puttet i hver sin pose. De fikk plass i riktig rekkefølge i baljen. Og så satt jeg med baljen på en liten krakk, og snurret den rundt etterhvert som jeg beveget meg utover i ruteraden. Veldig smart, og dermed holdt garnet seg også tørt, siden jeg unngikk at noen nøster ramlet ned på vått flisegulv.

Dagene gikk og ungene frydet seg. Og jeg heklet og heklet. Ved slutten av ferien hadde Andreas lært seg å svømme, og jeg innså at jeg skulle klare å få veska ferdig innen alongens frist. Det ble god timing, for de siste timene ved bassengkanten heklet jeg de siste maskene på kanten øverst.

En herlig Kretaferie var over, og med meg hjem i bagasjen hadde jeg mitt første store hekleprosjekt. Gjett om jeg var fornøyd! Og veska måtte såklart fotograferes i sitt rette element på flytemadrassene i bassenget.

Vel hjemme igjen, fikk veska en snor med perler tredd i kanten øverst. Og flere bilder ble tatt. Selvsagt med en gresk sarong som passende bakgrunn.

Dermed var den heklete rutevesken ferdig. Og siden originalen i alongen het "Myrtles ruteveske" etter alongsjef Zirkonas datter, Myrtle, måtte vår pusekatt Myrtel få teste ut veska.

Denne sommeren er den heklete rutevesken brukt flittig, og som de fleste som leser bloggen min vet... Heklenåla svinger jeg fortsatt!

7 kommentarer:

Jorunn's hobby sa...

Ja jeg husker hele historien fra bloggen din på Trådsnella...
Koselig at du endelig lærte deg å hekle da Heidi. I året som har gått har du jo heklet mye fint!

Tovepia sa...

Veska var rålekker!! OPg sannelig har du heklet etter du lærte det;D
Ha en toppers kveld, her skinner sola:D

Bodil sa...

Artig historie, og flott veske :)

Velkommen til min kreative verden sa...

Et flott innlegg. Du har alltid så fine bilder. Det er veldig inspirerende: )

LeKaQuilt sa...

Det er en råflott veske! Og bilde med Myrtle i vesken er jo bare så utrolig herlig....mange fine bilder her, men jeg nå meget svak for søte kattepuser LOL Med den sommeren vi har hatt her på østlandet kan vi jo bare drømme om varme dager, på sydligere breddegrader, ved basengkanten....sukk.......

Tani sa...

Koselig historie og kjempefin veske.Nå kan du alltid huske på ferieturen deres når vesken er i bruk..Du er kjempeflink til å hekle må jeg si...Ha en strålende uke videre..

Bestemor Drillo sa...

Så stilig ! Flott blogg du har, kommer nok tilbake hit.