søndag 30. august 2009

Moebius - et magisk strikketøy

For tiden har jeg et nesten magisk strikketøy i arbeid. Zirkonas along denne gangen er å lære seg Moebius. Dette blir et vridd tubeligende sjal, eller hals, eller kombinert lue/hals. Alt ettersom hvordan man bærer den.

I fjor høst var jeg på Sommerfuglen i København, og der kjøpte jeg bla fire nøster Norogarn i vakre sjatteringer i turkis, grønn, lilla og brunt. Nydelig struktur, og kvaliteten er i 45% silke, 45% kidmohair og 10% lammeull. En nytelse å strikke i, spesielt når pinnene er i beste KnitPicks-kvalitet.

Som jeg skrev i forrige innlegg fikk jeg hjelp til opplegget av et YouTube-innslag i går, men ellers har Zirkona lagt ned masse arbeide i å lage en flott oppskrift og god forklaring for oss. Pinnestørrelsen skal være 100-120 cm, og man strikker med en pinne lagt dobbelt. Og en maskemarkør holder styr på om man er halvveis eller helt rundt i omgangen. Ser du godt etter ser du at arbeidet har en vridning, som jo er hele meningen med en Moebius.

8 kommentarer:

Tovepia sa...

Oja meg, dette blir spennende å se, aldri hørt om dette før;) Nydelig garn og farger!
God søndagskveld til deg;)

Kreative Karoline <3 sa...

Kjempefint garn!
Det blir sikkert veldig fint :)

Ann Karin sa...

Glede meg å se det ferdige resultatet Heidi. Garnet ser nydeligt ut.

Turid sa...

For et flott garn og spennende det må være å strikke av. Har aldri vært borte i dette med å strikke med en vridning, men tror jeg forstår hvordan dette gir en effekt i sluttresultatet. Håper du legger ut noen bilder av det etterhvert. Masse hilsen Turid

Quiltefia sa...

Spennede med noe nytt!! Artig å måtte se på YouTube når du skal lære en måte å strikke på.... Fint garn også.... Jeg har vært i den garnbutikken, og de har så!!! mye fint. gleder meg til å se hva det blir!!

Tani sa...

Woaw,det hørtes spennede ut.Flott farge på garnet du har valgt!!Gleder meg til å se resultatet..Ha en fin uke videre..

Synnøve Olava sa...

hei!
Fant bloggen din via via..., så det er første gang jeg kikker innom, men garantert ikke siste... :O)

Her var det mye flott og inspirerende... :O)

Det vridde skjerf/lue strikkeriet ditt i det aldeles nydelig norogarnet blir kjempeflott... :O)

Er det lov å spørre om du kan sende meg en link til denne alongen..., skulle gjerne prøvd meg på denne jeg også... :O)

Håper det er greit at jeg legger deg til i link listen min...

ha en fin ettermiddag!

Heidi sa...

Jeg kan ikke linke direkte til alongen. Vi melder oss på og så får vi oppskrift i en lukket gruppe. Har ikke lov til å dele og kopiere oppskrift eller for den sags skyld forklaringer som vi får som deltakere.