mandag 2. august 2010

Bytur i finvær

I dag ble det riktig fint vær, og Andreas dro avgårde i formiddag med en kamerat for å dra på kino i byen. Etterhvert ble det en bytur på Karoline og meg også, for å gjøre unna litt konfirmasjonsforberedelser.

Karoline skal snart avgårde på konfirmasjonsleir, og etter det skal hun til London med tante, og så venter hverdagen. Så derfor er det viktig at vi får ordnet det som hun skal ta del i. I ferien kjøpte vi pynt til bordet, og egentlig trodde jeg dukene var "i boks".

Skulle låne damaskduker, men siden Mamma har vært dårlig har det naturlig nok ikke blitt overskudd til ferdig stell av dem. Jeg trodde jeg kunne få dem med hjem for å stryke dem, men strykejern var visst ikke brukelig til dukene, kun rulle. Selv om vi forsøker å ta det ganske rolig med forberedelsene, har jeg ikke så is i magen at jeg vil vente på å skulle bidra til rulling av duker et par dager før konfirmasjonen.

Så i dag dro vi og så på damaskduker med rosemønster, ganske så tradisjonelt, og som også tåler strykejern... (Det gjør vel det meste av tekstiler?) De hadde så mye på lager, så vi ble rådet til å måle bordene i lokalet, og kjøpe når vi visste akkurat hva vi trengte. Så da gjør vi det senere i måneden. Ville du forresten ha kjøpt dukene i 145 eller 163 cm bredde?

Etterpå var vi innom en kortbutikk og handlet inn til konfirmasjonskort, og en IKEA-tur med Svein ble det også for å få kjøpt noen fat til koldtbordet. Det blir nok mye konfirmasjonsforberedelser denne måneden, og det er best å gjøre litt om gangen.

3 kommentarer:

Sidsel sa...

finnes det ikke noen steder å få leie duker da?
Ellers tror jeg at jeg ville kjøpt de smaleste dukene - det er ekkelt å sitte med mye duk "i fanget" ....
Lykke til med konfirmasjon og forberedelsene!

Heidi sa...

Joda, man kan leie duker. Men foretrekker å kjøpe duk og eie, framfor å betale masse for en dags bruk.

EllenSand sa...

Ja, det er mye arbeid med konfirmasjoner. Vi brukte faktisk papirduk av den tjukke sorten :)
Skapene jeg har brukt under rappa er Expedit fra Ikea. De er åpne og skal også kunne plaseres frittstående :)