lørdag 21. august 2010

Babysettet endelig ferdig!

I går ble jeg endelig helt ferdig med babysettet som har vært sommerens strikketøy! Knappene ble sydd i, og jeg kunne få tatt bilde av dem ute i hagen.

Settet består av bukse, jakke, kyse, lue og sokker - og er ment som et hentesett. Mønsteret er fra Dalegarn, hefte nr 226, og har vissnok stått i et tidligere hefte også.

Jeg må innrømme at jeg synes dette har tatt veldig laaaang tid. Men så strikker jeg kanskje ikke effektivt om sommeren, mer sånn innimellom forskjellige ting. Og i ferien var det noe jeg strikket på ved siden av grytekluter og annet. Fletting er jeg ingen racer i, og det skrudde ned tempoet litt når man stadig vekk måtte bruke flettepinne. Men pent ble det jo!

Buksebena virket veldig vide da jeg strikket dem, men jeg ser jo nå at de ikke ble så verst store når det ble ferdig. Men god plass til bleie er det i alle fall!

Jeg valgte å strikke babykysen, siden jeg erfaringsmessig vet at luer lett sklir av hodet på babyer. Kjekt å kunne knyte fast under haka.

Men siden ultralyden viser at det blir en gutt ble det en lue også. Nå strikket jeg den litt kortere enn oppskriften sa, så håper den ikke blir for snau.

Og så sokkene som hører til. De gjorde jeg om litt på tåfellingen så de ikke ble så spisse og lange. Og merker meg en liten vri i helfellingen som jeg nok kommer til å bruke på sokker også framover.

Babyen er ventet ut i september en gang. Så nå er det bare å presse plaggene, pakke dem inn og vente på at småen kommer!

14 kommentarer:

lena sa...

Det var ett utrolig flott hentesett!!! Elsker babyklær med mønster i, og du klarte mønsterstrikken med glans, lekkert! Heldige mottakere altså!

Quiltefia sa...

Hei!! Hele settet er superfint!! Litt av en gave!! Håper de som får det skjønner hvor mange timer som ligger bak!! AnneK:-)

Barbros lille atelier sa...

Helledussen så nyyyydelig! Tenk å få noe sånt! jeg hadde blitt OVERLYKKELIG! Fineste jeg har sett:-)

Klem

Bodil sa...

Det var eit nydeleg sett med mykje arbeid :) heldige baby som får det! ha ei fin helg :)

Lindas hobbyhjørne sa...

Får en glede det må være å få et så fint sett :)
Ha en fin kveld :)

Ulla-Bella sa...

Det var et vakkert hentesett du har laget.

Monai sa...

Så nydelig et babysett du har strikket.

Kort og Søm sa...

Dette var veldig fint!
Ha en fin kveld :O)

Siren sa...

For et herlig og nydelig sett du har strikket:)

Tonemor sa...

NYDELIG!!!

Tidsoptimisten sa...

Nydelig sett, som det ligger masse arbeid bak!! Heldige er de som får dette i gave :)

Kari M sa...

Det var et flott baby sett. Nydelig blåfarge. Blir nok noen som blir glade for dette flotte settet.

Bentelen sa...

Nydelig:)

Anna sa...

vad fint!!! bra jobbat!!!! :)

hälsningar Anna