mandag 4. januar 2010

Små rødnisser

I går mimret jeg litt om "Jul i Blåfjell" og de små blånissene mine. I dag skal jeg mimre litt om rødnissene. I 1995 ble "Amalies jul" vist for første gang. Denne serien slo aldri så an, men det var den som var opptakten til "Jul i Blåfjell" og senere "Jul i Månetoppen" som ble vist i 2002 første gang.

Julekortmotivet vårt i 2002 viste to små rødnissebarn. Fullt utstyrt fra topp til tå.

Hele adventstiden strikket jeg parallelt med serien, og vi kjøpte også kjole til Karoline som var lik Jentungens sin. Ser dere Tommeliten, den vesle kaninen vår? Den fikk spille rollen som Kjelegrisen, som hadde en sentral plass i serien. Andreas var også rødnissegutt, selv om "Jul i Månetoppen" hadde en hovedperson, Storm, som var vokst opp som blånissegutt etter at nissefamilien mistet ham på fjellet. Luene Karoline og Andreas hadde på seg var kortluer, som jo rødnissebarna brukte til en viss alder.

Karoline var veldig opptatt av å tegne handlingen i "Jul i Månetoppen" også, så serien fenget. Husker jeg fulgte veldig med da den ble vist første gang, og lettrørt som jeg var, rant det noen tårer over utfordringen med den bortkomne nissegutten som hadde vokst opp i en blånissefamilie, men fant igjen rødnissefamilien sin.


I handlingen til "Jul i Månetoppen" fikk rødnissebarna langluer på Lille Julaften. Så den lua fikk jeg også gjort ferdig til Karoline i tide. Og senere fikk også Andreas langlue. Han fikk også et flott skjerf i grått og rødt, strikket i tynt pt2-garn, likt Nissungen i "Amalies jul".

Rødnisseluene fikk aldri samme gjennomslagskraften som blånisseluene blant ungene. Ikke så rart, igrunnen. Kortluene satt bare oppå hodet, og ørene ble ikke dekket til. Og langluene var rett og slett for tunge til munter lek i snøen.

Karoline og Andreas trakk i rødnisseantrekkene sine med langluer i flere år når det ble gått julebukk. Nå er både blånisse- og rødnisseklær vokst fra, både i størrelse og alder, men det er morsomme minner å huske tilbake på fra da ungene var små.

5 kommentarer:

cille sa...

Godt nyttår til deg! Her var det mange fine og festlige blå og rød nisser ja! Skal bli spennende å se hva du tryller fram på det nye året av kreative ideer...

Lenemora sa...

Hei!
Godt nytt år!
Så koselig at du vil være med i trekningen hos meg!

Klem fra Lenemora

Barbros lille atelier sa...

For en drømmemamma du er! Nydelige barn i flotte antrekk!

Klem

Marit Johanne sa...

Så koselige minner!Flotte antrekk.

Marit sa...

Koselig å mimre litt over gamle bilder og opplevelser.
Godt nyttår og takk for hilsener i bloggen min.