Disse skinkesnurrene er veldig kjekke å ta med på slike fellesbord. De er nemlig gode også kalde, så de egner seg også til piknikmat. Jeg fikk slike servert en gang på et snelletreff og fikk oppskriften, og siden har jeg laget dem flere ganger, med en vri som snurrer.
50 g gjær
100 g smeltet margarin
3 dl melk
1 ts salt
10 dl hvetemel
1 sammenvispet egg til deigen + 1 egg til pensling
Til fyllet:
1 boks skinke (jeg bruker kalkun- eller kyllingskinke pga mange muslimer)
1 stor purre
1 pk Philadelphiaost
Lag vanlig gjærdeig som forheves.
Kjevle den til ca 5 mm tykkelse. Smør på ost, så mye du ønsker. Strø på purre i veldig tynne ringer og hakket skinke.
Rull sammen til en rull, la ytterste kanten være uten fyll. Pensle med vann, så det fungerer som "lim". Skjær i ca 2 cm skiver.
Heves. Pensles med egg.
Stekes i 225 grader til den har fått den delikate brune fargen.
På min gamle ovn brukte jeg 15 minutter.
For å drøye deigen, deler jeg den i to og kjevler leivene litt "lavere" enn normalt. Dermed får jeg dobbelt antall snurrer, og passende store til slike fellesbord. Halvparten fylte jeg med Philadelphia og pepperonistrimler, og det smakte også godt. Deles deigen i to, kreves det litt mer fyll.
Har planer om å lage dem med litt mer middelhavspreg til hjemmebruk med soltørket tomat, oliven, kanskje feta og spinat, evt med spansk pølse, parmaskinke osv.
4 kommentarer:
Oi jeg får vann i munnen av snurringene dine. De så riktig gode ut, takk for tipset
Å, de så skikkelig gode ut! Nam!
De så bare helt nydelige ut. Veldig smart med smøreost i bunnen.. det skal jeg legge på minnet.
Det ligger en Award og en hilsen til deg på min blogg! :-)
Ha en god dag!
Å,for en god idè..Takk og takk, ikke alltid lett å finne på nistemat som frister fjortiser og "elviser".Dette skal jeg prøve,ja..Ha en flott uke videre.
Legg inn en kommentar