torsdag 24. juli 2014

Tirrenia og Pisa

I går, onsdag, kjørte vi fra Santa Margherita til Tirrenia. Vi skulle være her to netter, og planen var strandliv, selv om området har mange attraksjoner i kjøreavstand. Hotellet hadde reklamert med egen strand, riktignok også åpen for andre, og vi ruslet dit med badetingene våre. Der møtte det oss en stor strand, men med veldig lite folk, og her så det ut til å være lett å få solsenger nær sjøen. Men dengang ei... Fyren som satt med kart over stranda kunne fortelle at "alt" var bortleid for sesongen, og folk kunne komme når som helst. Så vi kunne til nød få plasser to og to, bakerst på stranda, med god avstand mellom oss. Det fristet ikke. Også naboplassen kunne fortelle om "alt" opptatt, selv om de fleste av plassene sto ubrukt. Synes dette er et dårlig tilbud til turister, som omtrent skal unnskylde seg for å komme på stranda, og da blir forvist til noen dårlige plasser innimellom havet av solsenger som står ubrukt.


Jaja, det trekker da ned for området for vår del. Vi valgte Grand Hotel Golf mye pga strandtilbudet, og misvisende opplysninger hos booking.com synes jeg ikke noe særlig om.
Vi valgte å slå oss ned på håndkler på fristranda, og Andreas gikk i vannet, og fikk etterhvert selskap av Svein. Nå ble strandlivet kortvarig, for skyer kom og det begynte å regne, så vi pakket sammen og gikk tilbake til hotellet.
Det klarnet opp etterhvert, men da var vi lei strandlivet (i alle fall her, på tross av stor og "fin" strand - som altså ikke ønsket oss velkommet), så vi reiste heller inn til Pisa.


Det var en liten wow-faktor å se det skjeve tårnet, det er virkelig skjevt, selv om det fra enkelte kanter ser ganske så rett ut. Folk poserte med å stå ute på plassen foran tårnet og illuderte at de støttet det opp. Andreas var den av oss som forsøkte seg på det samme.


Etter å ha knipset bilder av tårnet, gikk vi for å kjøpe billetter. De var tidsfestet, og ga i tillegg tilgang til domkirken. Jeg kjøpte i tillegg billett til meg for å komme inn i dåpskirken.


Dåpskirken var ganske tom, men ga et flott inntrykk. Et stort vidt kirkerom, med kuppel og mulighet for å gå opp på galleriet, og en flott prekestol med relieffer.


Etterpå gikk vi inn i domkirken. Karoline var ikke helt forskriftsmessig kledd, men fikk utdelt en papirkappe for å dekke seg til. Denne kirken synes jeg virkelig var flott, den ga et storslått inntrykk, og hadde mange nydelige detaljer.


Taket var nydelig, med et gedigent felt med Kristus med forgylt bakgrunn. Deler av taket hadde også nydelig maleri, det var i tillegg masse maleriet rundt i kirken.


Flotte bueganger og søyler ga også et flott inntrykk. Andreas tente lys, og her brukte de batteridrevne lys.


Prekestolen var staselig, også her med reflieffer fra det Nye Testamentet.


Klokka syv hadde vi innslipp i tårnet, og vi fikk først litt informasjon før vi startet på trappene opp mot toppen. Man kunne tydelig merke enkelte steder helningen, mens det andre plasser var lite merkbart.


Resten av familien gikk helt til toppen, mens jeg stoppet på det første nivået. Helt øverst merket man visst helningen litt, i alle fall syntes Andreas det. Det var flott utsikt over plassen og Pisa by, og det var fint at været hadde klarnet opp.


Vi spiste middag i en sidegate rett ved tårnet, kanskje ikke det beste måltidet vi har hatt på ferien.


Turistene hadde dratt fra plassen da vi spaserte mot bilen, og vi tok de siste bildene i kveldslyset.


I dag er det torsdag, og mens det er kjempevarmt hjemme, startet det med regnvær her. Nå har det stoppet opp, og vi får håpe det blir opphold utover dagen. Andreas og Svein har spilt tennis, og Svein tar seg et bad i bassenget. Vi dropper strandbesøk, og skal i steden for ta en kjøretur til Firenze. Så får vi se hvordan været blir utover dagen, og om det blir en tur helt til kvelden.

1 kommentar:

HL sa...


Fine bilder, Heidi! Også så store som barna har blitt! Tiden går. Og du holder deg trikkelig godt :)