fredag 18. juli 2014

Besøk i fantastiske og magiske Venezia

Torsdag kom vi til Venezia via båt, og det var hett og varmt da vi hoppet av båten i nærheten av Markusplassen. Karoline fikk seg en parasoll til ly for solen i vakker blonde, litt lik blondeparasollene som prydet stolene på spisestedet "vårt" i Roma.


Vi ruslet til leiligheten som ikke lå langt unna Markusplassen, og på veien fikk vi sett både trange gater, broer og gondoler.


Vi hadde en lys, flott og luftig leilighet i Al Bailo De Venezia, som vi var kjempefornøyd med. I fellesrommet hadde Karoline og Andreas sengene sine, med utsikt ut til den lokale kanalen. Kjøkkenkroken var godt utstyrt, og alt alt av elektrisk anlegg og bad var flott og helt nytt. Soverommet vårt var også kjempefint, så her kommer vi gjerne tilbake. I tillegg var resepsjonisten hyggelig og nettet var raskt og fungerte bra.


Etter å ha satt fra oss bagasjen gikk vi ut i byen igjen, og ruslet langs kanalen og over broer før vi fant fram til en spiseplass. Litt mellom lunsj og middag, men dette ble eneste utemåltidet vi hadde i Venezia. Resten fikset vi i leiligheten.


Det ble pizza på tre av oss, mens Karoline tok en lasagne, vissnok den beste hun hadde smakt. Både hun og Andreas var begeistret over byen, så i etterkant skulle vi nok gjerne vært her to netter.


Vi stoppet litt før Markuskirken, og måtte hilse på duene. Andreas likte godt å ha nærkontakt med dem, mens Karoline var litt skeptisk og holdt seg til fotograferingen i steden for.


Vi kom inn til Markuskirken akkurat rett før fem, og skulle til å stille oss opp i den korte køen, og så stengte kirken. Det hadde vi ikke undersøkt på forhånd, så den får vi komme tilbake til før vi drar i morgen.


I Venezia er det uendelig mengder med shoppingmuligheter, og en god blanding av souvernirbutikker, butikker med "vanlige" priser med klær, vesker og annet, i tillegg til alle dyre merkebutikker. Karoline fikk handlet seg en kjole, mens Andreas fikk seg en maske med tilhørende kappe og hatt.


Det var kjempevarmt, og på Rialtobroen smeltet vi omtrent i sola, så det var deilig å sette seg i skyggen på trappen ved broen.


På vei tilbake til leiligheten passerte vi Markusplassen igjen, hvor Andreas og jeg hilste på duene igjen. Jeg hadde kanskje litt vel nærkontakt med dem, og fikk meg en klo i armen som blødde ganske så lenge.


Været hadde vært kjempefint og det var en utrolig varme, og da vi gikk ut for å ta gondoltur i kveldingen var det veldig mørkt på himmelen. Vissnok var det spådd både regn og torden, så gondolieren vår sa at han i såfall ville søke ly under en bro hvis det begynte. Så litt spente var vi da vi begynte på turen inn i kanalene.


Vi hadde en trivelig gondolier som fortalte mye om byen, og Karoline og Andreas fulgte interessert med. Selv om vi hadde fortalt om både byen og gondolene er det noe annet når man opplever det selv.


Vi kjørte inn under Sukkenes bro, men etterhvert tok han en tur inn i kanalene som var mer stille siden vi hadde valgt en litt lengre tur. Etterhvert mørknet det, og det var vanskelig å få tatt bilder med Nikon-kameraet mitt. Men Karoline har et Canon-kamera som er betraktelig mer lyssterkt uten blits, så hun sørget for bilder i løpet av turen.


Det var en stemningsfull tur, spesielt når vi var i kanalene som var helt stille uten andre gondoler og folk. Vi passerte bla fødeplassen til Marco Polo og Casanovas hus. Og i det fjerne lynte det, men heldigvis slapp vi unna.


Da vi nærmet vi oss Sukkenes bro, var det blitt helt mørkt, og tror gondolieren også var litt lettet for at vi slapp unna uværet som vissnok var spådd å komme.


Da vi kjørte inn til Markusplassen kom det et kjempelyn, riktig spektakulært, men fint at det var et godt stykke unna. Vi takket for en flott tur til gondolieren, og ruslet inn på Markusplassen. Der var det liv og musikk, men himmelen var faretruende mørk, så vi valgte å gå tilbake til leiligheten framfor å sette oss ut. Da vi var "hjemme" kom det en regnskyll, men ellers slapp Venezia unna uværet - heldigvis.

Det har blitt formiddag fredag, og jeg har utnyttet nettet til å få lagt ut et par blogger. Nå skal vi pakke, gå innom Markuskirken før vi drar ut av byen og til bilen vår. Så går turen vestover via Verona, Parma til Vernazza ved La Spezia. Der skal vi bo i en liten, enkel leilighet i Vernazza og får et lite besøk i dette flotte området med fem landsbyer som står på Unescos verdensarvliste. Det blir spennende!

Ingen kommentarer: