onsdag 23. juli 2014

Santa Margherita og Portofino

Tirsdag kjørte vi fra Nice til Santa Margherita på Riviera de Levante, dvs østsiden av den italienske rivieraen. Det ligger ikke langt fra Rapallo, og Portofino er bare en kort båt- eller biltur unna. Innkjøringen til Santa Margherita var flott, med en blanding av gamle, pittoreske hus og staselige, store hoteller. Vi trodde egentlig hotellet vårt, Laurin, lå litt øde til, men det viste seg å ligge fint til i sentrum.


Andreas og Svein var oppe på takterrassen for å ta et kjapt bad i det lille bassenget, før vi spaserte inn til kaia for å ta båten til Portofino.


Det gikk båter hver time til både Rapallo og Portofino. 


Båtturen inn til Portofino tok 10-15 minutter, hvor vi passerte hotellene og en del store båter. Det er alltid forfriskende å komme seg ut på sjøen.


Så kjørte vi inn mot Portofino havn, som overrasket meg veldig. Jeg hadde ventet meg et større "kaksested", men dette var en sjarmerende liten fiskelandsby med sjarmerende gamle hus.


Planen var egentlig å ta neste og siste båt tilbake til Santa Margherita, så vi satte oss på et spisested ved havna, og jeg gikk litt rundt for å ta bilder. Det var godt nett på stedet, noe som gledet Andreas og Karoline, siden nettet i Nice var ikke-eksisterende der vi var.


Svein hadde en sjømatsalat, liten med deilig, Heidi en ravioli med valnøttsaus, Andreas fikk en spaghetti bolognese og Karoline en alternativ lasagne med pesto.


Riktig sjarmerende synes jeg Portofino var. Minnet litt om Vernazza i stilen, men mye mer velholdt, i tillegg var omgivelsene i området rundt stilfulle.


Planen var som sagt å dra raskt tilbake, men så fant jeg en sjarmerende liten butikk med klær i stilen jeg liker, med broderier, blonder og applikasjoner. Så da ble det prøvd og handlet litt, og familien fikk sett resten av Portofino sentrum mens de ventet.


Etterpå smakte det med italiensk is på havna. Likte veldig godt de små husene, noen veldig smale, og holdt i typisk italiensk stil i gult, fersken, rødt i tillegg til grønt.


På kvelden kledde vi oss om i nyinnkjøpte klær. Jeg hadde kjøpt en hvit sommerkjole som passet til Karoline også. Det var mange ute og spiste, men vi fikk et bord på et spisested rett ved hotellet.


De hadde spesialisert seg på retter med lokalt plukket sopp. Svein og jeg delte en pastarett og liten kalvefilet med sopp, mens Karoline fikk lasagne og Andreas pizza.


Onsdag var det avreise etter en god og solid frokost. Nesten litt trist å reise så fort fra denne fine plassen, men kanskje kan vi komme tilbake en annen gang. Vi kjørte i retning Tirrenia, ikke langt fra Pisa, for å fortsette utforskningen av Toscana.

1 kommentar:

Quiltefia sa...

Hei!! For en reise dere gjør og så fine dere blir!! Følger med!! Ak:-))