søndag 13. juli 2014

Første feriedag i Roma

Ved 12-tiden landet vi i Roma, og ble hentet på flyplassen av sjåfør fra hotellet. Spennende å kjøre inn i byen, jeg var i Roma sist i -87, mens det er første gangs besøk for resten av familien. Fra et vindu ropte en dame "Welcome to Rome", og det viste seg å være fra leiligheten vår.


Vi var sultne så vi fikk oss en deilig pizzalunsj på plassen rett ved leiligheten. Karoline likte de små blondeparasollene som var festet til hver vår stol.


Vi hadde forhåndsbestilt billetter til Colosseum, og begynte spaserturen dit. Rett ved leiligheten var Trevifontenen, men den var nesten ikke til å kjenne igjen gjemt bak stillaser. Det blir ikke kastet noen mynt ut i den, for det er ikke vann der, men vi får likevel håpe vi kommer tilbake til Roma. Masse flott å se på veien mot Colosseum, bla både av monumentale store bygg (Monumento a Vittorio Emanuele) og gamle ruiner.


Det var ikke langt å gå til Colosseum, og først lurte vi på hvor den lange køen var. Men den var på innsiden, og vi kunne gå kjapt forbi, og få billettene våre. Det er første gang jeg besøker Colosseum, et fasinerende og flott sted. Og passe med mennesker både inne og utenfor.


Vi ruslet en tur inn i Forum Romanum-området, men begynte etterhvert å bli småslitne i beina. Det merkes at man går på brostein og store steiner, det er uvant. På veien tilbake til leiligheten fikk Karoline shoppet litt på Via del Corso, det er salg overalt i butikkene, så kanskje finner vi noe mer i morgen.


Nå har vi en liten hvil i den store, flotte leiligheten vår. Hele 100 m2 er den, riktig så lekker, og antakeligvis den flotteste overnattingen vi skal ha på ferien. Svein har vært ute på supermarkedet og handlet inn til frokost i morgen. Nå tar vi en tur ut for å spise middag, så får vi se om VM-finalen blir sett utendørs hvis vi finner en tv, eller om vi ser den her inne. Vi har nett, men får ikke strøm til pcen, så da rakk jeg iallefall å få lagt ut en blogg i dag, så får jeg se hvordan det blir videre i ferien.

1 kommentar:

Finnskoghuldra sa...

For en flott leilighet!
Og for en herlig start på ferien :)
Enig med Karoline, de blondeparasollene var helt nydelige :)
Kos dere videre i Roma :)
God klem fra Nina